A Nemzetközi Vívó Szövetség minden esztendő szeptemberének második szombatjára hirdeti meg a Vívás Világnapját, hazánk pedig hosszú évek óta, miként a páston, így gyönyörű sportágunk népszerűsítésében ugyancsak az elsők közé tartozik.

A Magyar Vívó Szövetség évek óta Budapest legszebb, legismertebb pontjain tartja központi rendezvényét. A sportolók vívtak már többek között a Bazilikánál, a Nemzeti Múzeumnál, a Parlament előtt, a Puskás Ferenc stadionnál, a Hősök terén és a Vajdahunyad váránál is.

Idén, szeptember 9-én, a Budai Várban, a Sándor-palota előtti Szent György téren ünnepelték méltóképpen a vívás világnapját, flashmobbal és bemutató vívással tisztelegtek a sportág előtt. 🤺  Az eseményen a legkisebbektől, az utánpótlás korosztályú vívókon át, a legnagyobb Sportnagyságokig, olimpikonokig és többszörös olimpiai bajnokokig is jelen voltak, többek között ott volt Halhatatlan Tagunk is, Rejtő Ildikó is, a Nemzet Sportolója címmel kitüntetett, 2x-es olimpiai bajnok, 5x-ös világbajnok, 18x-os magyar bajnok tőrvívó.

Forrás: hunfencing.hu

Eseményről készült rövid videó forrása: Team Hungary,

Videó: https://www.facebook.com/olympicteamhungary/videos/6415927881810261

Borító kép forrása: Magyar Olimpiai Bajnokok Klubja hivatalos Facebook oldal