PROGRAMAJÁNLÓ: Most vasárnapig (okt. 10.) még megtekinthető a „Világraszóló Bajnokaink – 177 mesés győzelem” című magyar sporttörténeti, olimpiatörténeti kiállítás, ne hagyd ki! Helyszín: Millenáris Park Üvegcsarnok a napokban a Millenárison. Ezt mindenkinek látnia kell! Bárcsak egyszer állandó kiállítás lenne belőle…
🎙“9.85! Csollány Szilveszter olimpiai bajnok!” (Méhes Gábor, 2000, Sydney)
🎙“És megvan! Megvan az újabb olimpiai bajnoki cím! Magyarország megvédi olimpiai bajnoki címét, mert egyszer vezet csupán a meccsen, a legvégén. Hát, kedves nézők! Sosem hittem volna, hogy tizenhárom fürdőgatyás férfitől még elsírom magam.” (Hajdú B. István, 2004, Athén)
Egyszerre lehet hallani e két legendás közvetítésnek az ismétlését, ahogy belépünk a Millenáris Park Üvegcsarnokába, a „Világraszóló Bajnokaink – 177 mesés győzelem” című magyar olimpiatörténeti kiállításra, ahol 16 sportágról készült tablók fogadnak, rajtuk az olimpiai bajnokok nevével. Egy fantasztikus kiállítás hívogat, ahol egyszerre elevenedik meg számtalan Halhatatlan Sportolónk és Halhatatlan Legendánk. Egy kiállítás, ahol többek között együtt, egy helyen láthatók Egerszegi Krisztina, Nagy Tímea, Dunai Antal, Magyar Zoltán és Balczó András olimpiai ereklyéi.
 
Az olimpiatörténeti kiállítás legnagyobb sajnálatunkra, már csak október 10-ig várja látogatóit a Millenáris Parkban és teljesen egyet tudunk érteni az Eurosporttal, aki azt írta cikkében: „…időszaki kiállítás helyett állandó kiállítást érdemelne az olimpiák magyar sikereit bemutató tárlat…” – bárcsak így lehetne!

Halhatatlan Tagjaink közül ketten a napokban ott jártak, és személyesen is megnézték a kiállítást, különös tekintettel azt a részt, azt a sportágat, ami az Ő nagyságuk, sporteredményük előtt tiszteleg.

DR. HEGEDŰS CSABA, a „Tus Király” is ott járt, a Magyar Sportért Életműdíjas, olimpiai bajnok, világbajnok, 2x-es Európa-bajnok, 7x-es magyar bajnok birkózó, aki Magyarország 100. olimpiai aranyérmét szerezte meg!

VASKUTI ISTVÁN is ott járt a látogató gyerekek legnagyobb örömére  az olimpiai bajnok, 10x-es világbajnok, 3x-os világbajnoki bronzérmes, Nemzetközi fair play-díjas kenus.

Forrás Eurosport, 📷 fotó: Róth Tamás / HMSE