A HMSE legnagyobb küldetése, hogy menjen, meséljen, motiváljon és biztassa a mai fiatalokat a sport szeretetére, a kitartásra, a céltudatosságra, továbbá hogy példát mutasson a felnövekvő generációnak. Célunk a fiatalok sport felé terelése, népszerűsítve a magyar versenysportot és az olimpiai eszme szellemiségét.

Nemrégiben 2 Halhatatlan Tagunk:
VASKUTI ISTVÁN, a Nemzet Sportolója címmel kitüntetett, olimpiai bajnok, 10x-es világbajnok, 3x-os világbajnoki bronzérmes, Nemzetközi fair play-díjas, 16x-os magyar bajnok kenus, mesteredző, és
JÓNYER ISTVÁN, a Nemzet Sportolója címmel kitüntetett, 4x-es világbajnok, 4x-es Európa-bajnok, 2x-es Európa Top12-győztes, 11x-es magyar bajnok asztaliteniszező,
a Csik Ferenc Általános Iskola és Gimnáziumban járt, ahol a „Csik napon” (a névadóról való megemlékezés napján) a két híres és nagyszerű sportolónk beszélgetett a gyerekekkel, példákat hozva az Ő saját életükből, valamint betekintést adtak a gyerekeknek a sport karrierjükbe és a munkásságukba.

A diákokkal való közös beszélgetés után a gyerekek osztályfőnöki órán elmesélték, hogy mennyire jó volt a két sportolóval találkozni. Ezúton is köszönjük a lehetőséget és a képeket az iskolának!

Forrás & 📸 @csikiskola Csik Ferenc Általános Iskola és Gimnázium

Megjelenés: