Példaképek, akik köztünk élnek! 💗

Ismét reflektorfénybe kerülnek hazánk kiemelkedő teljesítményű művészei, a tudományos, kulturális és sportélet kiválóságai. A Prima Primissima Díjat idén is 10 kategóriában adják át, kategóriánként 3 jelölttel. 2013-tól az OTP Bank Nyrt. főtámogatóként segíti a Prima Primissima Alapítvány munkáját, ettől az évtől kezdődően a Primák fejenként 5 millió forintban, a Primissimák 15 millió forintban részesülnek.

De mi is az a Prima Primissima díj?

PÉLDA és ÉRTÉK. A Prima Primissima küldetése, hogy példaképeket állítson a társadalom elé: azokat a kiválóságokat, akiknek teljesítménye, emberi tartása, értékrendje követendő lehet mindannyiunk számára. A díjat 2013-tól kezdve az OTP Bank gondozza és finanszírozza tovább.

A vágy az elismerésre ősidők óta ösztönös az emberben. Ez sarkall még nagyobb és jobb teljesítményre, arra, hogy kitűnjünk a tömegből. Nem mindegy azonban, hogy az értékteremtő munkát milyen elismerés illeti meg: egy díj rangja és hitelessége annál nagyobb, minél jobban meg tudja őrizni függetlenségét és valóban csak a teljesítményre fókuszál.

A Prima Primissima Díj éppen erre törekszik. A Demján Sándor által, a Vállalkozók Országos Szövetségének támogatásával 2003-ban alapított elismerés célja a magyar értelmiség szellemi eredményeinek megőrzése, a hazai tudomány, művészet, kultúra és sport fejlesztésének erősítése egy olyan, hatalomtól és politikától független kitüntető cím adományozásával, amelynek megkérdőjelezhetetlen értéke van a közvélemény szemében.

A Prima Primissima Díj rangját e hitelességre törekvés mellett azon díjazottak személye emeli még magasabbra, akik az elmúlt egy évtizedben a legjobbakká váltak a jók között. Az elismerés társadalomformálásban betöltött szerepe ma fontosabb, mint valaha, hiszen felgyorsult világunkban az értékválasztási lehetőségek tömegével küzdve nehéz biztos pontot találni. Hisszük, hogy díjazottjaink valódi példaképek – küldetésünk pedig továbbra is az, hogy ezután is megtaláljuk azokat a kiválóságokat, akiknek teljesítménye, emberi tartása, értékrendje követendő lehet.

Prima Primissima Díj 2021 – Prima Primissima Díj jelöltjei

Idén is kiemelt figyelem övezi a 19 éves Prima Primissima Díjat, a tervek szerint decemberben ismét sor kerülhet a díjátadóra. A hagyományoknak megfelelően a jelöltek listáján a magyar tudomány, művészet, kultúra és SPORT példaértékű teljesítményt nyújtó képviselői szerepelnek. A közönség újra lehetőséget kap a szavazásra, a Prima jelöltekre is lehet majd voksolni.

A Prima Primissima Díjat idén is 10 kategóriában adják majd át, minden kategóriában 3 díjazott kap helyet, így az elmúlt évekhez hasonlóan idén is harmincan részesülnek az elismerésben. A szvünknek legkedvesebb kategória természetesen a „MAGYAR SPORT”, ahol 2 kiváló Sportnagyságunk, Halhatatlan Tagunk is jelölést kapott.

2021. évi Prima díjazott Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének Tagja:

📌JÓNYER ISTVÁN, világbajnok asztaliteniszező (jelölés Jónyer – Klampár – Gergely trió), Halhatatlan Tagunk és
📌REJTŐ ILDIKÓ, olimpiai bajnok tőrvívó, szakedző, Halhatatlan Tagunk

Ezúton gratulálunk Nekik a jelöléshez, nagyon szorítunk nekik!

A Prima Pimissima elismerés célja, hogy a különleges teljesítményeket támogassa határon innen és túl. A díjat Demján Sándor alapította, az OTP Bank immár kilenc éve tartja fenn a kiemelkedő társadalmi elfogadottsággal bíró díjat, amelynek köszönhetően művészek, újságírók, tudósok, sportolók és oktatók kapnak elismerést. Az idei díjazottakkal együtt 550-re nő majd az elismerésben részesülő kiválóságok száma, akik összesen 4,9 milliárd forintot kaptak a Prima Primissima Alapítványtól.

A pandémia miatt a tavalyi évben nem kerülhetett sor hagyományos díjátadóra, ehelyett a társadalmi felelősségvállalás jegyében a Prima Primissima Alapítvány olyan szervezeteknek nyújtott támogatást, amelyek hátrányos helyzetbe kerültek a világjárvány miatt. Idén különösen komoly kihívást jelentett a jelöltek kiválasztása, ugyanis a tavalyi és idei év jelöltjeiről egyszerre kellett döntenie a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának. A tervek szerint 2021. december 3-án ismét személyesen vehetik át elismeréseiket a díjazottak, azaz, ha minden jól megy, már csak 2 nap és kiderül minden….. Sajnos természetesen a terveket felülírhatja az aktuális járványhelyzet és az érvényben lévő korlátozások.

A Prima Primissima Díj olyan megbecsültségnek örvend, olyan értéket képvisel, amely miatt már a jelöltté válás is nagy elismerést jelent. Az értékes életművek elismerése mellett az ifjú tehetségek felkutatása és bemutatása is fontos küldetés.

Jelöltekről itt olvashatsz: https://www.primaprimissima.hu/a-prima-primissima-dij-2021-jeloltjei/

A szakmai elismeréseken kívül a közönségtől a legtöbb szavazatot kapott Prima a Demján Sándor Alapítvány által felajánlott 15 millió forint értékű jutalomban részesül.

Felmerül a kérdés, ki a legérdemesebb a Közönségdíjra? A VÁLASZT ÖN ADJA MEG!

Kérjük, küldje be szavazatát az alábbi linken keresztül: https://www.survio.com/survey/d/P2Z7X6Y9R9B5S8Q5E

Egy számítógépről egy szavazat adható le!

Forrás & fotó középső: primaprimissima.hu, bal oldali fotó: nemzetisport.hu / MTI Illyes Tibor fotója, jobb oldali fotó: olimpia.hu