Ma, október 8-án kezdetét veszi Polgár Judit, Halhatatlan Tagunk, a Szent István-renddel kitüntetett, Prima Primissima díjas, 8x-os sakkolimpikon, 7x-es Sakk Oscar-díjas, MINDEN IDŐK LEGJOBB női sakkozójának, nemzetközi nagymesternek Világsakkfesztiválja a Magyar Nemzeti Galériában, a legnagyobb magyar festőművészek alkotásai között, ahol minden program ingyenes! Ha teheted nézd meg Polgár Juditnak a „Szimultán – Kapj el, ha tudsz” sakkversenyét, látogass el a Világsakkfesztiválra! Helyszín: Magyar Nemzeti Galéria

Kiknek ajánljuk ezt a programot?

Ha érdekel, hogy milyen előnyökkel jár a gyermekek számára, ha korán megismerkednek a sakkal? Hogyan segíti a sakk az idegen nyelvek tanulását? Milyen lehetőségeket kínál a sakk az ASD-s gyermekek fejlesztésében és oktatásában? Vajon tudja a jobb kéz, mit akar a bal? Vajon javítja az egynemű oktatás a lányok teljesítményét a STEM-tárgyak terén? Hogyan formálja a sakk a lányok gondolkodását?

Mindannyian szeretünk játszani, gyermekek és felnőttek. Játék közben pedig – gyakran észrevétlenül – tanulunk. A sakk is egy játék, de a játék önmagában is bizsergető élményénél jóval többet kínál a jelen és a jövő generációinak. A sakk egy edukációs Jolly Joker, olyan oktatási eszköz, amellyel játékos módon segíthetjük a gyermekek szociális és intellektuális fejlődését, valamint a 4K, a kritikus gondolkodás, a kreativitás, a kooperáció és a kommunikáció megerősödését. A nemzetközileg is elismert „Oktatási Sakkcsúcson” ott folytatják Polgárék, ahol tavaly abbahagyták: a világ eltérő pontjain alkalmazott legjobb és legújabb oktatási programokat és innovációkat, valamint ezek eredményeit mutatják be.  Akár online is követheted!

Házigazda: Polgár Judit és Leontxo García (újságíró, oktatási szakértő)

A „sakk az oktatásban” nem sakkoktatás, hanem agy- és mentális tréning.

Polgár Judit személyes üzenete:

“2022 a nők éve a sakkban, ami meghatározza a Világsakkfesztivál fókuszát és címét is:
Nők a sakkban – nők a tudományban. Hogy ez mit jelent majd a fesztiválos gyakorlatban? Állítunk picit a reflektorokon, új perspektívából, a nőket előtérbe helyezve mutatjuk be a sakk társadalmi, tudományos, oktatási, művészeti és sportos kapcsolódási pontjait. A sakkünnep hibrid jellegét megőrizzük, azaz aki nem tud személyesen velünk lenni október 8-án Budapesten, a Magyar Nemzeti Galériában, annak az online térben nyitunk széles sávot és biztosítunk belépést az eseményre.”

Kedvcsináló:

  • Kódolás, robotika – és a sakk
  • Sakk az oktatásban: nemzetközi konferencia a legjobb módszerekről
  • Polgár Judit Módszer: előadások és gyakorlati bemutatók
  • Sakkinfluenszerek
  • Sakkversenyek és szimultánok
  • Gyermekkirályság: kézműves és mozgásos foglalkozások
  • Sakkművészeti galéria
  • Sakk kávéház

Ami még biztosan vár rád a helyszínen:

Több mint 3000 látogató, a világ Top10-es sakkozói, a sakkozó és influenszer Anna Cramling, Georgia oktatási és tudományos minisztere, rengeteg gyerek, szülők, pedagógusok, művészek, egyetemi tanárok, mérnökök – a sakk összeköt minket! Vár téged egy varázslatos sakk univerzum 2400 négyzetméteren!

Program részletek: https://www.globalchessfestival.com/hu/gcf-2022/programok-2022

Az eseményről egy fantasztikus összefoglaló promó videó is készült, tekintsd meg! https://www.youtube.com/watch?v=BG1Bw9MvsYM

Forrás & fotó: www.globalchessfestival.com, Polgár Judit hivatalos Facebook oldala