Jövőre lesz tíz éve, hogy a minden idők legjobb női sakkozójának tartott, nemzetközi nagymester, Halhatatlan Tagunk visszavonult. Ám ezt követően sem távolodott el a sakktól. Sőt. Írt egy sakktrilógiát, megalapította a Polgár Judit Sakkalapítványt, az irányításával kidolgozott oktatási program bekerült a közoktatásba is, most egy könyvsorozaton dolgozik, és közben életre hívta a Világsakkfesztivált, melyet idén immáron a 9. alkalommal rendeznem meg.

Polgár Judit a “Meglepetés” újságnak többek közt visszavonulásáról beszélt, amelynek legfőbb oka az volt, hogy úgy érezte, ideje a gyerekeivel többet foglalkoznia.

„Egyre jobban zavart, hogy hosszan távol vagyok a gyerekeimtől. Ez a gondolat akkor fogant meg bennem, amikor az alig egyéves fiam, Olivér nem ismert meg, miután 27 nap távollétet követően hazajöttem az Argentínában tartott világbajnokságról. De még évek teltek el, mire bejelentettem, hogy visszavonulok”

– árulta el Polgár.

Polgár Judit jelenlegi fókusza a 2023. október 14-15-én megrendezésre kerülő, IX. Polgár Judit Világsakkfesztivál, amit Budapesten, a Magyar Nemzeti Galériában rendeznek a következő hétvégén. Vajon fejleszthető a sakkal a döntéshozatal? Erre a kérdésre keresi a válaszokat Polgár Judit a rendezvényen személyesen és online is, ahol idén a legkiválóbb szakemberek segítenek a döntéseink mélyére ásni.

„Minden Világsakkfesztiválnak van egy fókusz tematikája – árulta el Polgár Judit. – Idén a döntéshozatalt emeltük a középpontba, mert ez az egyik legfontosabb része a mai életünknek. A cél az, hogy azok, akik részt vesznek a rendezvényen, elgondolkozzanak ezen. Szeretnénk, hogy az emberek kicsit komolyabban vegyék a döntéseiket, tudatosuljon bennük, hogy azok következményekkel járnak. A döntéshozatal a sakkban hangsúlyosabban jelenik meg, ezért arra insprirálok mindenkit, hogy kezdjen el sakkozni, mert segít a döntéshozatalban.”

 

Forrás: sportal.hu, nemzetisport.hu

Borító kép: sportal.hu

 

Teljes cikk, média megjelenés:

https://sportal.blikk.hu/egyeni-sportok/sakk/polgar-judit-nem-akarjuk-burokban-tartani-a-gyerekeinket/2023100307115555935

További média megjelenés:

https://www.nemzetisport.hu/egyeb_egyeni/sakk-szeretnenk-hogy-az-emberek-kicsit-komolyabban-vegyek-a-donteseiket-2981917