A HMSE legnagyobb küldetése, hogy menjen, meséljen, motiváljon és biztassa a mai fiatalokat a sport szeretetére, a kitartásra, a céltudatosságra, továbbá hogy példát mutasson a felnövekvő generációnak. Célunk a fiatalok sport felé terelése, népszerűsítve a magyar versenysportot és az olimpiai eszme szellemiségét.

Nemrégiben két nagyszerű sportolónk, két Halhatatlan Tagunk Nagykátán járt egy fantasztikus közönségtalálkozón:
REJTŐ ILDIKÓ, a Nemzet Sportolója címmel kitüntetett, 2x-es olimpiai bajnok, 5x-ös világbajnok, 18x-os magyar bajnok tőrvívó, edző és

HEGEDŰS CSABA, az olimpiai bajnok, világbajnok, 2x-es Európa-bajnok, 7x-es magyar bajnok birkózó, mesteredző, sportvezető, aki az 1972-es müncheni olimpián a kötöttfogásúak 82 kg-os súlycsoportjában Magyarország 100. olimpiai aranyérmét szerezte meg, valamint moderátorként,

FÜLEKY ANDRÁS, a HMSE igazgatója.

Az eseményről a szervezők így írtak:

“…sokunknak örök emlék marad. Akikkel beszéltem, mind azt mondták, hogy Csabát hallgatva egyszer majdnem sírva fakadtak, a következő pillanatban már nevettek, de olyan érzéseket is keltett, hogy most azonnal megváltjuk a világot! Hihetetlen az a hazaszeretet, a magyarság iránti elkötelezettsége, ami árad belőle. Kivételes alkalom volt nekünk, akik ott voltunk és bízom benne, hogy jövőre is eljönnek hozzánk!”

 

Ezúton is köszönjük a felkérést, valamint a zseniális fotókat, illetve Sportnagyságainknak az őszinte, magával ragadó és tanulságos beszélgetést, előadást!