Magyar Zoltán, Halhatatlan Tagunk, a Nemzet Sportolója címmel kitüntetett, 2x-es olimpiai bajnok (lólengés: 1976, 1980), olimpiai bronzérmes (1980, csapat), 3x-os világbajnok, 3x-os Európa-bajnok magyar bajnok tornász szerint, a nemzeti tornász válogatott csapatunk nagyon egyben van!


Újabb olimpiai kvalifikációs világbajnokság közeledik, így dr. Magyar Zoltán, a magyar torna szövetség elnöke is ellátogatott a magyar tornászokhoz, akik Tatán készülnek a szeptember 30-án kezdődő antwerpeni torna vb-re.

„Úgy gondoljuk, hogy akkor lehet meg a csapat olimpiai kvóta, ha minél kevesebb a rontás. Az alapkoncepció az, hogy a csapatérdek mindenek előtt. Az egyéni döntőkbe szinte csak maximális gyakorlatokkal lehet bekerülni, ugyanakkor ezekben benne van a rontás lehetősége is. Éppen ezért azt kértük a versenyzőktől, hogy most inkább ne a 100, hanem a 90-95 százalékos gyakorlatokra figyeljenek a selejtezőben. Aztán ha ez is elegendő a fináléra, akkor örülünk, de a legfontosabb, hogy csapatban jussunk ki az olimpiára. Aztán ott már lehet villogni. Ezt mindenki megértette”

– mondta az olimpiai bajnok tornász, Halhatatlan Tagunk.

Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár is jelen volt, aki szerint óriási érték lenne, ha a magyar férfi és női tornász válogatott is kijutna a párizsi olimpiára.

Ezúton is sok sikert kívánunk az egész csapatnak a közelgő világbajnokságon!

Forrás: Dr. Schmidt Ádám hivatalos Facebook oldal
Fotó olimpia.hu: MOB-Média/Szalmás Péter

Média megjelenés:

https://olimpia.hu/hirek/magyar-zoltan-a-csapat-nagyon-egyben-van