2024.02.26-án, hétfőn 13:00 órától lehetőség nyílt az M4 Sport csatorna Nemzeti Sporthíradó műsorába csatlakozni, ahol bemutatásra került a Magyarországon egyedülálló, a magyar sportéletben egyedi és úttörő, nagyszabású kezdeményezés, a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének 3D virtuális múzeuma, kiállítása. A HMSE részéről az M4 Sport stúdiójába látogatott Nagy Tímea, a HMSE elnöke, 2x-es olimpiai bajnok, 6x-os világbajnok, Európa-bajnok párbajtőrvívó, valamint Polgár Judit, 8x-os sakkolimpikon, 7x-es Sakk Oscar-díjas, minden idők legjobb női sakkozója, nemzetközi nagymester.

 

   

 

A virtuális tárlat az egyesület tagjainak életrajzait, relikviáit, érmeit, díjait mutatja be, melyeket talán még soha sehol nem mutattak be, nem látott a nagyközönség. Olyan olimpiai világ- és Európa-bajnokok győzelmei elevenednek meg például, mint a tornász Keleti Ágnes és Magyar Zoltán, a vízilabdázó Faragó Tamás és Kásás Tamás sikerei, de bepillantást nyerhetünk többek között a birkózó Hegedüs Csaba, vagy a vívó Rejtő Ildikó és Nagy Tímea korabeli küzdelmeibe.

A tárlat újszerű módon tálalja a relikviákat, az egyes sportolókhoz kapcsolódó dokumentumokat, szívüknek kedves díjakat, kinevezéseket, a virtuális térben szinte „kézbe vehetők”, elforgathatók, körbe járhatók.

A 3D múzeum két impozáns épületből áll, az élő legendák és az angyalok tornyából. A Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesülete ezúttal az élő legendákat mutatja be, mindenkinek külön szintje van a toronyban, amelyet Schüller Ferenc építész tervezett. 20 Sportnagyság, 20 magyar büszkeség, 20 Halhatatlan Tag szintje elevenedik meg előttünk.

Aki netán nem látta az említett élő adást Halhatatlan Tagjaink, Nagy Tímea és Polgár Judit interjúját az M4 Sport csatornán, az most visszanézheti az alábbi linken:  https://mediaklikk.hu/video/nemzeti-sporthirado-180-resz/

Sportnagyságaink jó hangulatú beszélgetése a Nemzeti Sporthíradó műsorának 9 perc 19 másodpercénél kezdődik (HMSE rész 09:19-20:10-ig tart), ahol Nagy Tímea és Polgár Judit részletesen mesél az újonnan megnyitott 3D virtuális kiállításról, mely mostantól mindenki számára ingyenesen elérhető, megtekinthető a nap bármely szakában! Várunk szeretettel: https://hmse.hu/muzeum/

 

A Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesülete idén ünnepli alapításának 33. évfordulóját.

Tagjai: Darnyi Tamás, Dunai Antal, Egerszegi Krisztina, Fa Nándor, Faragó Tamás, Gyulay Zsolt, Hegedüs Csaba, Jónyer István, Kamuti Jenő, Kásás Tamás, Keleti Ágnes, Kovács Katalin, Kőbán Rita, Magyar Zoltán, Nagy Tímea (elnök), Polgár Judit, Rejtő Ildikó, Schmitt Pál, Török Ferenc és Vaskuti István.

📸 M4 Sport interjú képek: Bányász Árpád