Ha nyár, víz és szabadidősport, akkor Hervis Balaton-Átevezés! Július 15-én ismét megrendezték a balatoni nyár legnagyobb vízi futamát. Ezúttal is Zamárdiban fogadták a vízi sportok szerelmeseit, ahol az indulók egy tihanyi fordulóval egybekötve nyolc kilométert eveztek Közép-Európa legnagyobb állóvízén. A résztvevők kajakkal, kenuval, SUP-pal vagy sárkányhajóval is teljesíthették a Zamárdi-Tihany-Zamárdi útvonalat. A kajakosok között ott volt Kovács Katalin, Halhatatlan Tagunk, a 3x-os olimpiai-bajnok, 31x-es világbajnok (ezzel minden idők legeredményesebb női kajakozója a világon!) és 29x-es Európa-bajnok „Kajakkirálynő” is.

Sydney ezüstérmes női kajak párosa (Kovács-Szabó) újra közös hajóba szállt, ezúttal hazai vizeken. Átevezték, megcsinálták!

Kovács Katalin tollából hivatalos közösségi oldaláról:

“Köszi Sziszó (Szabó Szilvia) a fuvart! Fantasztikus élmény volt újra egy hajóban, mintha tegnap lett volna… pedig már 23 éve… Leeveztük, áteveztük, megcsináltuk!”

„A legutóbbi átevezésnél sokkal rosszabb időjárás volt, most azonban tökéletesek a körülmények. Fantasztikus volt Sziszóval újra együtt evezni, kicsit beszélgetni, bár az első néhány száz méter után elfogyott a levegőm, de jó volt felidézni egy-két régi emléket. A cél az volt, hogy ugyanolyan boldogan és kiegyensúlyozottan szálljunk ki a hajóból, mint ahogy beszálltunk és ez sikerült is.” – nyilatkozta a háromszoros olimpiai bajnok Kovács Katalin.

 

 

A célba érkezést követően mindenki megkapta a jól megérdemelt befutóérmét. A hobbilapátolók mellett a sportág korábbi klasszisai, Kovács-Szabó mellett a háromszoros olimpiai bajnok Storcz Botond, és az olimpiai ezüstérmes Tóth Dávid is elindult.

Forrás & 📸: kajakkenusport.hu és Kovács Katalin és Szabó Szilvi hivatalos Facebook oldal

Médiamegjelenés:

https://kajakkenusport.hu/hir/tobb-mint-negyezren-vettek-reszt-a-hervis-balaton-atevezesen

https://vehir.hu/cikk/69765-tobb-mint-negyezren-eveztek-at-a-balatont