Nagyon sokan felköszöntötték Keleti Ágnest a 101. születésnapján otthonában, széles mosollyal arcán!

Hihetetlen sok bejegyzés, cikk jelent meg Keleti Ági néni, Halhatatlan Tagunk 101. születésnapjával kapcsolatosan, mi is csak kapkodjuk a fejünket, nagyon boldogok és büszkék vagyunk! Nem győzzük a cikkeket elolvasni, egy csokorba gyűjteni és kiválasztani közülük néhány kedvencet.

Január 9-én Keleti Ágnes egykori csapata, illetve az Újpest képviselete mellett Szijjártó Péter is felköszöntötte a születésnapos Ági nénit, a világ legidősebb olimpiai bajnokát, akit a jeles alkalmon Jávori Ferenc szórakoztatott kedvenc dalaival.

Saját otthonában, izgatottan, széles mosollyal arcán várta a köszöntőket vasárnap a 101. születésnapját ünneplő világbajnok tornász, a Nemzet Sportolója. A koronavírus-járvány miatt elővigyázatosságból minden érkező átesett egy gyorsteszten, azonban ez az apró kellemetlenség nem nyomta rá a bélyegét az ünnepi hangulatra.

“Az ő korában már elengedhetetlen a 24 órás felügyelet. Egy nővér és egy házvezetőnő vigyáz rá, rendszeresen jár hozzá gyógytornász és orvos is. A baleset miatt ágyba kényszerült, most azonban már a fotelében is sokat ücsörög. Mivel imád utazni, leggyakrabban utazási videókat és műsorokat néz, persze az imádott torna mellett. Sokat hallgat zenét, szinte mindig szól valamilyen muzsika a lakásban.”

– árulta el a lapnak Róth Tamás, az 5x-ös olimpiai bajnok sportoló közeli barátja és szóvivője.
Róth Tamás azt is elmondta, hogy Gyurta Dániel, olimpiai, háromszoros világ és kétszeres Európa-bajnok úszó, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökségének és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság sportolói bizottságának tagja mellett Fábián László, az Olimpiai Bajnokok Klubjának elnöke is személyesen köszönti majd fel Keleti Ágnest.

„Tavaly megígértem, hogy legközelebb is eljövök, hát itt vagyok, Isten éltesse, Ági néni!”

– üdvözölte Gyurta Dániel, olimpiai, háromszoros világ- és kétszeres Európa-bajnok úszó, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökségének és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság sportolói bizottságának tagja Keletit, majd hozzá tette „..és jövőre sem lesz ez másképp!” miközben Iglói-Nagy István, a külügyminisztérium sportdiplomáciai főosztályvezetője társaságában, óriási csokor virág kíséretében átadta át Szijjártó Péter külügyminiszter üdvözlőlevelét.

Majd a Kossuth-díjas zongorista, a Magyar Köztársaság érdemes művésze, Jávori Ferenc szórakoztatta Ági nénit kedvenc dallamaival, a „Ha én gazdag lennék” a Hegedűs a háztetőn című darabból és a „Szép város Kolozsvár” operettdallal és Izrael himnuszával. Ezt követően egy kamaszkorú csellista játszott el egy darabot, amelyet az ünnepelt maga is szívesen játszott ifjúkorában – ezúttal is együtt dúdolta a dallamot. A megható jeleneteket több jelenlévő is megkönnyezte, s ezen pillanatokat mind átélhetjük majd a készülő, „Aki legyőzte az időt – Keleti Ágnes” életrajzi filmben.

Nemzeti Sport cikkért kattints 👉 https://www.nemzetisport.hu/egyeb_egyeni/torna-a-101-eves-keleti-agnest-koszontottek-foto-2869727

Izrael magyarországi nagykövete, Yacov Hadas-Handelsman videóban köszöntötte fel Keleti Ágnest:

„Kedves Ágnes! Mintha csak tegnap vagy múlt hétvégén történt volna, hogy a századik születésnapját ünnepeltük – ahogyan ezt ebben, az épp egy évvel ezelőtt megjelent újságban (a Nemzeti Sportban – a szerk.) is láthatjuk. De most a százegyedik születésnapját ünnepeljük. Egy esztendő eltelt azóta. Egy olyan év, amely egyikünknek sem volt egyszerű, de ezt mondanom sem kell Önnek. Próbáljunk meg optimistán tekinteni a jövőbe, és bízzunk abban, hogy a következő egy év könnyen, pandémiamentesen és egészségben telik, így előkészülhetünk és megünnepelhetjük a százkettedik születésnapját”

A videóért kattints 👉 https://www.nemzetisport.hu/egyeb_egyeni/torna-izrael-magyarorszagi-nagykovete-is-koszontotte-keleti-agnest-2869783

További cikkek

Magyarock:

https://index.hu/sport/2022/01/09/keleti-agnes-torna-szuletesnap/

https://24.hu/sport/2022/01/09/keleti-agnes-torna-101-eves/

https://mult-kor.hu/keleti-agnes-101-eves-jo-egeszseget-kivanunk-20220109

Fotó 1: Róth Tamás
Fotó 2-3: Facebook @danielgyurtaofficial