A világ legidősebb élő olimpiai bajnokát, a januárban 102 éves Keleti Ágnest, a Nemzet Sportolója címmel kitüntetett, 5x-ös olimpiai bajnok (1952, 1956), világbajnok tornászt, a magyar tornasport legeredményesebb versenyzőjét, 46x-os magyar bajnokát, 7x-es csapatbajnokát köszöntötték az V. kerület díszpolgáraként.

A több mint egy évszázadot megélt, Prima Primissima díjas, Fair Play Életműdíjas Keleti Ági néninek mindenki számára példaértékű a kitartása, az utolérhetetlen sportsikere, aktív élete és tenni akarása, aki minden nehézség és megpróbáltatás ellenére állta a sarat és sosem adta fel! Fantasztikus életpályát tudhat magad mögött, amire méltán lehet büszke egy egész ország, de még egy egész világ is!

Szentgyörgyvölgyi Péter saját hivatalos Facebook oldaláról idézzük a bejegyzését:

“Keleti Ágnes személyében egy igazi sportikont köszönthettem az V. kerület díszpolgáraként! Tornászként öt olimpiai arany-, három ezüst- és két bronzérem, valamint egy világbajnoki és közel félszáz hazai bajnoki cím tulajdonosaként már életében legendává vált. A 102. életévében járva fantasztikus tehetségről, kitartásról, szorgalomról, elhivatottságról tanúbizonyságot tevő életutat tudhat magáénak és Ő a világ legidősebb olimpiai bajnoka. Mindannyian büszkék lehetünk rá, hogy a közösségünk tagjának, a Belváros díszpolgárának tudhatjuk!”

Köszönjük!

Forrás: https://www.facebook.com/Szentgyorgyvolgyi/videos/826834991900127