A Panathlon International Flambeau D’Or kitüntetésben részesítette Thomas Bachot, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökét, „az olimpiai mozgalomban és a sport kulturális szerepének előmozdításában végzett kiemelkedő munkásságáért”. A díjátadásra Rómában, az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) edzőközpontjában került sor szeptember 16-án, pénteken.

Az eseményen meghívottként részt vett és beszédet mondott dr. Kamuti Jenő, Halhatatlan Tagunk, a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke is. Köszöntésében kiemelte:

„Thomas Bach méltán érdemelte ki még aktív vezetőként ezt a rangos elismerést. Nehéz időszakot élt, és él a mai napig az olimpiai mozgalom, de ő minden döntésével az olimpizmus szellemiségét, az olimpia eredeti eszméit tartja szem előtt. Szintén gratulálok vendéglátónknak, Pierre Zappelli elnök úrnak, aki a Panathlon International égisze alatt kiemelt figyelmet fordít a fair play-re, annak megismertetésére a fiatal korosztályokban.”

Az eseményen Thomas Bach kitörő örömmel üdvözölte Kamuti Jenőt, mint mondta, a régi vívótársát és barátját. Beszédében többször név szerint említette a magyar sportdiplomatát, és példaként hozta fel elhivatottságát a fair play értékei mellett.

A teljes cikk itt olvasható: http://olimpia.hu/kiemelt-hirek/kamuti-jeno-thomas-bachhal-talalkozott-romaban

Forrás: olimpia.hu, kép forrás: NFPB/Deregán Gábor