Világbajnok asztaliteniszezővel játszottak a Gépészesek, avagy Jónyer István az Eötvös Loránd Műszaki Technikum és Kollégium diákjainál járt.

A HMSE legnagyobb küldetése, hogy menjen, meséljen, motiváljon és biztassa a mai fiatalokat a sport szeretetére, a kitartásra, a céltudatosságra, továbbá hogy példát mutasson a felnövekvő generációnak. Célunk a fiatalok sport felé terelése, népszerűsítve a magyar versenysportot és az olimpiai eszme szellemiségét.

JÓNYER ISTVÁN, a Nemzet Sportolója címmel kitüntetett, 4x-es világbajnok, 4x-es Európa-bajnok asztaliteniszező ritkán hallott történeteket, valamint pályafutásán átívelő motivációs gondolatokat osztott meg az iskola diákjaival, oktatóival. A világklasszis sportolóval az iskola igazgatóhelyettese beszélgetett.

A hallgatóság az előadásból megtudhatta, hogy állt gyerekként Jónyer 1956-ban a tankok elé, hogyan képezte magát egy nyár alatt egész napos tréningekkel, és hogyan jutott fel a csúcsra olyan sportágban, amelyben magyaroknak, sőt európaiaknak ritkán terem babér. Mesélt az „átkos” időszak vámellenőrzéses kalandjairól, a hungarocellel megnyert versenyről és a világbajnoki, Európa-bajnoki döntők hátteréről is. Szóba került, miért nem lehetett olimpiai bajnok, hogyan repült a hotelben az a bizonyos satu a csapattárs felé, és hogyan sikerült a miskolci melós gyereknek a csúcsra jutni úgy, hogy évekig naponta vonatozott fel Budapestre és vissza középiskolásként. Végül mesélt Sportnagyságunk a híres Jónyer-kifli „receptjéről” is, és a szerencsések nemcsak kérdezhettek a legendától, hanem játszhattak is vele egy menetet a pingpong asztalnál. A vidám hangulatú rendezvényen zsúfolásig megtelt a kollégiumi társalgó, a program végén dedikálással és fotózkodással búcsúzott a Gépészektől Jónyer István.

Ezúton is köszönjük a felkérést és az igen jó hangulatú pódiumbeszélgetést az érdeklődő közönségének!

Média megjelenés, teljes cikk:

https://kaposvarieotvos.hu/hirek/vilagbajnok-asztaliteniszezovel-jatszottak-a-gepeszesek

   

Forrás & 📸 kaposvarieotvos.hu