2022. május 19-én, csütörtökön 17:00 órától a Magyar Kajak-Kenu Szövetség Dr. Baráth Etele székházában a HMSE megtartotta éves Közgyűlését.

A napirendi pontok között szerepeltek többek között az alábbiak:

A HMSE elnökség beszámolója a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesülete 2021.évi tevékenységéről, amiről legutóbb 2021 júniusában megtartott online Közgyűlés keretében számolt be.

A korona vírus világ járvány beárnyékolta az egyesület életét és működését is, így első lépésben a fő küldetés is nehézségekbe ütközött, hiszen a korábbi személyes részvétel mellett lebonyolított fellépések, közönség találkozók helyett, időről időre az online fellépések váltak szükségessé. Az egyesület felkereste az oktatási intézmények vezetését, ajánlatot tett az online oktatásba illeszthető találkozások lehetőségére Sportnagyságainkkal, melyre szerencsére folyamatosan sor is került és megvalósult. Ezáltal töretlenül folytatódott az Egyesület tagjainak küldetése, online, illetve személyes jelenlét melletti találkozások szervezése által annak érdekében, hogy sportnagyságaink életútjuk bemutatásán keresztül megjeleníthessék és képviselhessék a sport értékeit, erkölcsi és emberi nagyságukat, példát állítva ezzel elsősorban a fiatal nemzedéknek.

Továbbá napi rendi pont volt az egyesület életében jelenleg is a legnagyobb kihívást jelentő, a HMSE tagjait bemutató, 3D Múzeum projekt is, amiről mára már világosan kiderült, hogy ez a projekt a magyar sport területén úttörő kezdeményezés, példaértékű, ugyan akkor a projekt újszerűsége, összetettsége, a bevonandó szakemberek száma és az idő tényező kezelése hatalmas kihívást is jelent az egyesület számára.

Az egyesület örömmel tájékoztatta a Tagokat arról, hogy ez év márciusára elkészült a digitális múzeum két 3D épülete, az épületeket körülvevő külső környezet, az épület földszinti fogadó terme és Polgár Judit sakk Nagymester teljes, komplett kiállítási szintje szöveges és hanganyagok kíséretében, kiállított tárgyak forgatható 3D megjelenésével, fotókkal, életrajzzal és eredményekkel, mely most is az Egyesület megújult honlapján, a https://hmse.hu/muzeum/ oldalon keresztül érhető el. A Digitális Múzeum létrehozása olyan új innovatív kezdeményezés, amelyre a magyar sport életében eddig nem volt példa. Büszkék vagyunk a létrehozásra és alig várjuk, hogy minden Halhatatlan tag kiállítási szintje elkészüljön. A megújult (tartalmilag és szerkezetileg is) hmse.hu weboldalon többek között folyamatos naprakész információk jelennek meg az Egyesület tevékenységéről, a napi aktualitásokról, ami támogatja a Halhatatlanok ismertségének növelését.

Sikerek, eredmények beszámolója:

  • közösség média területén, a HMSE hivatalos facebook oldalának már több mint 12.000 követője van nap mint nap, akik rendszeresen követik híreinket, eseményeinket
  • a Nemzet Sportolói közé választották dr. Faragó Tamást és Jónyer Istvánt. Gratulálunk Nekik! Ezzel már 7 főre emelkedett Egyesületünk azon tagjainak a száma, akik egyben a Nemzet Sportolója elismerő cím birtokosai is.
  • Gratulálunk továbbá Gyulay Zsoltnak a Magyar Olimpiai Bizottság elnökévé történt megválasztásához, és sok sikert kívánunk felelősségteljes munkája ellátásához!
  • A HMSE a tagok részvételével szervezett aktivitásokkal küldetést teljesít. Tagjaink által olyan tulajdonságok, személyiségjegyek, továbbá olyan értékek hiteles megjelenítésére és képviseletére van lehetőség, amely példát ad a fiatalok, a fel növekvő generáció, és a sportszerető társadalom tagjai részére. A 2021. évben egyesületünk összesen 42 fellépést szervezett sportnagyságaink számára, ebből az év első felében 24 alkalommal online formában bonyolítottuk le a fellépéseket. A tavalyi évi Közgyűlést követően összesen 18 személyes jelenléttel megtartott fellépésen vettek részt a Halhatatlanok, a 2022. évben a jelenlegi Közgyűlés időpontjáig további 5 alkalommal vettek rész az Egyesület tagjai közönség találkozókon, mely pozitív folyamat továbbra is zajlik az év hátralévő során is.