A HMSE legnagyobb célja, küldetése, hogy menjen, meséljen és biztassa a mai fiatalokat a sport szeretetére, a kitartásra, a céltudatosságra, továbbá hogy példát mutasson a felnövekvő generációnak, és terelje őket a sport felé, népszerűsítve a magyar sportot, versenysportot és az olimpiai eszme szellemiségét.

Ezen küldetésünket támogatva két Halhatatlan Tagunk, NAGY TÍMEA, 2x-es olimpiai bajnok (2000 Sydney, 2004 Athén), 6x-os világbajnok, Európa-bajnok és 6x-os magyar bajnok vívó, illetve JÓNYER ISTVÁN, ️4x-es világbajnok, 4x-es Európa-bajnok asztaliteniszező a veszprémi MCC képzési központ nyitott városi rendezvényének vendégei voltak Veszprémben a Malomkert Sörházban.

    

A beszélgetés fő témája volt, milyen úton lehet eljutni egy aranyéremig, melynek elengedhetetlen, fő pillére a rendíthetetlen kitartás. Sportnagyságaink beszéltek a szorgalomról, kitartásról, célokról és a példaképekről. A legnagyobb szerénységgel, hol az öröm, hol a bánat könnyeit morzsolgatva meséltek életútjukról, sportbéli megmérettetéseikről, sikereikről, akár fájdalmakról, kudarcokról egyaránt a hallgatóságnak. Halhatatlanjaink remek hangulatban emlékeztek vissza az aktív sportolói évekre.

Nagy Tímea mosolygós hangulatban mesélte el személyes élményét a kezdetekről:

“A tesi órákat sem szerettem… Egy fiú tetszett meg, akiről csak annyit tudtam, hogy vívott. Így előálltam otthon azzal az ötlettel, hogy én is vívó szeretnék lenni. Kezdetben tehetségtelennek tartottak, és nem számoltak velem, de bebizonyítottam, ahhoz hogy valaki célba érjen, kevés a tehetség, a munkát és a szorgalmat kőkeményen bele kell rakni, legyen szó az élet bármely területéről.”

veol.hu

Nagy Tímea véleménye, hogy a tehetség sem feltétlen segíti az embert, ha nem párosul mérhetetlen szorgalommal.

“Az ő nyakába is úgy került az aranyérem, hogy előtte éjt nappallá téve edzett. Éjszakánként egy teniszlabdát belógatva a plafonról gyakorolta párbajtőrével minden irányból eltalálni – ha már elfáradt a lába, akkor ágyban fekve folytatta tovább a gyakorlatot. Ugyanakkor saját bevallása szerint az olimpiai aranytól is szebb ajándék számára, hogy megismerhette rendezvényünkön Kelemen Vanda (FIT 5. évfolyam) nevű diákunkat, akinek ő a példaképe. Az előadás előtt szerveztünk számukra egy kis privát találkozót, ahol Vanda beszélgethetett kedvenc bajnokával.” – írta az MCC saját weboldalán az eseményről.

Jónyer István fiatalként labdarúgó álmokat dédelgetett, azonban többen is észrevették, hogy van tehetsége az asztaliteniszhez. Pályafutása kezdetén saját maga által tervezett, készített pingpong ütőivel alapozta meg sikereit, ahol néha a véletlen is segítette, mint például a „Jónyer kifli” kifejlesztésekor. “Diákként naponta utazott Miskolcról Budapestre edzeni, versenyezni. Edzőtáborokban, mikor mások lefeküdtek aludni, úgy érezte, ő nem teheti meg, ha győzni akar. Ilyenkor kiugrott még 30 km-t letekerni kerékpáron és 10 km-t futni a biztos siker érdekében. Számára nagyon nagy büszkeség, hogy szülővárosa, Miskolc díszpolgára lehet.”

– írta az MCC.hu.

“Tizennégy éves koromban kezdtem komolyan venni a pingpongot. Volt olyan, hogy Miskolcon felpattantam a vonatra, Budapesten az egyik klubnál megvolt az egyik edzés, majd átmentem a másik egyesülethez tovább gyakorolni. Számtalanszor késtem le az utolsó vonatot, így egész éjszaka barangoltam a fővárosban, és felfedeztem Budapestet. Ezekre mind szükség volt ahhoz, hogy elérjem a céljaim.” – Jónyer.

A korábbi 325-szörös magyar válogatott titkának annyit mondott, hogy amíg ellenfelei aludtak, ő addig is edzett.

Az esemény moderátori szerepét Füleky András, a HMSE igazgatója töltötte be.

   

 

Az eseményen sokan vettek részt, szinte minden korosztályból, és nagy figyelemmel hallgatták az egykori kiváló sportolók, példaképeik élménybeszámolóikat, a karrierjükről, buktatóktól egészen a csúcsig. A beszélgetés végén a jelenlévők személyesen is feltehették kérdéseiket, majd ezt követően aláírást kérhettek, illetve közös fényképet készíthettek példaképeikkel.

Továbbá a nap fő mottóját mindenki magával vihette: “…vasakarattal, kitartással és munkával nem létezik lehetetlen!”

Ezúton is köszönjük a felkérést az MCC részéről, illetve a diákok érdeklődő kérdéseit!

Forrás & fotók: MCC hivatalos Facebook oldala, mcc.hu, további forrás: veol.hu cikk

Média megjelenések:

https://mcc.hu/hir/rogos-utakon-az-aranyig

https://www.veol.hu/helyi-bulvar-celeb/2023/03/nem-szerette-a-tesi-orakat-nagy-timea-ketszeres-olimpiai-bajnok-lett

Veszprém TV Híradójában 10:42 perctől:

https://www.veszpremtv.hu/hiradas-2023-03-27/