A Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének két tagja, dr. Kamuti Jenő olimpiai ezüstérmes tőrvívó és dr. Hegedüs Csaba olimpiai bajnok birkózó tartottak interaktív élménybeszámolót Nagykanizsán a Zsigmondy-csarnokban az intézmény diákjainak. Az eseményen Laukó Emőke, a Zsigmondy-technikum igazgatója köszöntötte az iskola tanulóit és tanárait. Elmondta: a magyar sport két ikonja azért jött, hogy beszéljenek az életükről, a kihívásokról és lehetőségekről. A karrierjük során számos eredményt elértek, melyekkel örökre beírták magukat a sport halhatatlanjai közé.

Olimpikonjaink interaktív élménybeszámolójára Nagykanizsán került sor 2021. november 10-én délelőtt a SZC Zsigmondy Vilmos Technikum Tornacsarnokában, ahol a HMSE képviseletében ott volt:

📌 DR. HEGEDŰS CSABA a Tuskirály, a Mester, Magyar Sportért Életműdíjas, olimpiai bajnok, világbajnok, 2x-es Európa-bajnok, 7x-es magyar bajnok birkózó, mesteredző, sportvezető, aki Magyarország 100. olimpiai aranyérmét szerezte meg és

📌 DR. KAMUTI JENŐ a Nemzet Sportolója címmel kitüntetett, Prima díjas, Magyar Örökség díjas, világbajnok, 2x-es olimpiai ezüstérmes, 6x-os világbajnoki ezüstérmes vívó, orvos, sportvezető, a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke.

FÜLEKY ANDRÁS, a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének (HMSE) Igazgatója által moderált rendezvényt közel 160 diák és 20 pedagógus hallgatta figyelemmel.

Dr. Kamuti Jenő és dr. Hegedüs Csaba szerint az a legfontosabb, hogy a gyerekek merjenek nagyot álmodni. Ők ketten bizonyítják azt, hogy aki tesz a sikerért, az meghódíthatja a világot. A magyarok tehetségesek, nemcsak a sportban osztanak érmeket, hanem az élet több területén is lehet bizonyítani, amihez kitartásra van szükség. A két, egykori élsportolót vastapssal köszöntötték a tanulók, akik kérdeztek is. Nagy örömet jelentett a diákoknak, hogy dr. Hegedüs Csaba elhozta a magyar olimpiai csapat történetének 100. aranyérmét (1972), melyet mindenki a kezébe vehetett egy pillanatra.

Az egy órásra tervezett előadás az érdeklődő kérdéseknek, az aláírás- és fotókéréseknek köszönhetően közel két órásra sikeredett a gyerekek legnagyobb örömére.

Köszönjük az iskolának a felkérést és a lehetőséget, illetve a gyerekeknek a sok érdekes kérdést! Továbbá köszönjük a zaol.hu-nak a megjelent cikket: https://www.zaol.hu/sport/helyi-sport/olimpikonok-tartottak-interaktiv-elmenybeszamolot-nagykanizsan-5760560/

Forrás & fotó: zaol.hu