Mindig emlegetjük, hogy a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének legnagyobb célja, küldetése, hogy menjen, meséljen és biztassa a mai fiatalokat a sport szeretetére, a kitartásra, a céltudatosságra, továbbá hogy példát mutasson a felnövekvő generációnak, és terelje őket a sport felé, népszerűsítve a magyar sportot, versenysportot és az olimpiai eszme szellemiségét.

Ezen küldetésünket támogatva legutóbb 2 Halhatatlan Tagunk a szombathelyi Nagy Lajos Gimnáziumban (NLG) járt egy pályaorientációs nap keretében, ahol sok érdeklődő diák, tanár volt kíváncsi Sportnagyságaink látogatására, történeteire és a diákok kérdéseire adott válaszokra. Az eseményen részt vett:

📌 NAGY TÍMEA, a Prima díjas, Csík Ferenc-díjas, 2x-es olimpiai bajnok, 6x-os világbajnok, Európa-bajnok párbajtőrvívó, a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének elnöke, és
📌 Dr. HEGEDŰS CSABA „Tus Király”, az olimpiai bajnok, világbajnok, 2x-es Európa-bajnok, 7x-es magyar bajnok birkózó, mesteredző, sportvezető, aki az 1972-es müncheni olimpián a Magyarország 100. olimpiai aranyérmét szerezte meg.

Sportkiválóságaink nagyon jó hangulatú beszélgetést folytattak és igen tartalmas időt töltöttek a diákokkal, akik ezáltal egy kis betekintést kaphattak Sportnagyságaink pályafutásába, és személyes élményekkel gazdagodhattak. Történeteket osztottak meg sikereikről, motiváló kudarcaikról, sok-sok munkáról, egyéni és csapat győzelmek különbözőségéről.

Reméljük, hogy a jövőben is minél több diák, fiatal sportoló ismerheti meg a csodálatos magyar sportolóink életútját!

Köszönjük az iskolának, köszönjük Nagy Lajos Gimnázium a felkérést és a lehetőséget, továbbá a diákoknak a kérdéseket és a lelkes, aktív közreműködést! Fantasztikus élmény volt a jövő nemzedékével!

Forrás: NLG fotók