Sokszor hangsúlyoztuk már, hogy a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesülete legnagyobb küldetésének tekinti, hogy menjen, meséljen és biztassa a mai fiatalokat a sport szeretetére, a kitartásra, a céltudatosságra, továbbá hogy példát mutasson a felnövekvő generációnak, és terelje őket a sport felé, népszerűsítve a magyar sportot, versenysportot és az olimpiai eszme szellemiségét.

Ezen küldetésünket támogatva legutóbb 2 Halhatatlan Tagunk a Lakiteleki Eötvös Iskolában járt, ahol sok érdeklődő diák volt kíváncsi Sportnagyságaink látogatására, történeteire és a diákok kérdéseire adott válaszokra. Az eseményen részt vett:

DR, FARAGÓ TAMÁS, olimpiai bajnok, világbajnok, 2x-es Európa-bajnok vízilabdázó, a Nemzet Sportolója, valamint
VASKUTI ISTVÁN, a olimpiai bajnok, 10x-es világbajnok, 3x-os világbajnoki bronzérmes, Nemzetközi fair play-díjas (kölcsönadta a hajóját a nagy rivális jugoszláv egységnek), 16x-os magyar bajnok kenus, mesteredző.

Sportkiválóságaink nagyon értékes és tartalmas időt töltöttek a diákokkal, akik ezáltal egy kis betekintést kaphattak Sportnagyságaink pályafutásával, sikereikkel, kudarcaikkal, eredményeikkel kapcsolatosan, illetve személyes élményekkel gazdagodhattak. Megtekinthették, kézbe foghatták díjaikat, kitüntetéseiket.

Reméljük, hogy a jövőben is minél több diák, fiatal sportoló ismerheti meg a csodálatos magyar sportolóink életútját!

Köszönjük az iskolának a felkérést és a lehetőséget, továbbá a diákoknak a kérdéseket és a lelkes, aktív közreműködést!  Fantasztikus élmény volt a jövő nemzedékével!