A Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesülete legnagyobb küldetésének tekinti, hogy menjen, meséljen és biztassa a mai fiatalokat a sport szeretetére, a kitartásra, a céltudatosságra, továbbá hogy példát mutasson a felnövekvő generációnak, és terelje őket a sport felé, népszerűsítve a magyar sportot, versenysportot és az olimpiai eszme szellemiségét.

Ezen küldetésünket támogatva legutóbb 2 Halhatatlan Tagunk az esztergomi Árpádházi Szent Erzsébet óvoda-általános iskola és gimnáziumban lépett fel, ahol sok érdeklődő diák volt kíváncsi Sportnagyságaink látogatására, történeteire és a diákok kérdéseire adott válaszokra.
Az eseményen részt vett:
📌REJTŐ ILDIKÓ, a Nemzet Sportolója címmel kitüntetett, 2x-es olimpiai bajnok, 5x-ös világbajnok, 18x-os magyar bajnok tőrvívó, edző.

📌VASKUTI ISTVÁN, a olimpiai bajnok, 10x-es világbajnok, 3x-os világbajnoki bronzérmes, Nemzetközi fair play-díjas (kölcsönadta a hajóját a nagy rivális jugoszláv egységnek), 16x-os magyar bajnok kenus, mesteredző.

📌Az esemény moderátora Füleky András, a HMSE Igazgatója volt.

A diáktól rengeteg pozitív visszajelzés érkezett az előadásról, nagyon élvezték a kötetlen baráti beszélgetést. Sportkiválóságaink nagyon értékes és tartalmas időt töltöttek a diákokkal, akik ezáltal egy kis betekintést kaphattak Sportnagyságaink pályafutásával, sikereikkel, kudarcaikkal, eredményeikkel kapcsolatosan, illetve személyes élményekkel gazdagodhattak. Reméljük, hogy a jövőben is minél több diák, fiatal sportoló ismerheti meg a csodálatos magyar sportolóink életútját!

Köszönjük az iskolának a felkérést és a lehetőséget, továbbá a diákoknak a kérdéseket! Fantasztikus élmény volt a jövő nemzedékével!