A Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesülete legnagyobb küldetésének tekinti, hogy menjen, meséljen és biztassa a mai fiatalokat a sport szeretetére, a kitartásra, a céltudatosságra, továbbá hogy példát mutasson a felnövekvő generációnak, és terelje őket a sport felé, népszerűsítve a magyar sportot, versenysportot és az olimpiai eszme szellemiségét.

Ezen küldetésünket támogatva legutóbb 2 Halhatatlan Tagunk a budapesti Jedlik Ányos Gimnáziumban járt, ahol sok érdeklődő diák volt kíváncsi Sportnagyságaink látogatására, történeteire és a diákok kérdéseire adott válaszokra.
Az eseményen részt vett:

📌 KŐBÁN RITA, a Prima díjas, Magyar Örökség díjas, 2x-es olimpiai bajnok, 9x-es világbajnok, 3x-os Európa-bajnok, 3x-os olimpiai ezüstérmes, olimpiai bronzérmes, 30x-os magyar bajnok kajakozónő és
📌 JÓNYER ISTVÁN, a Nemzet Sportolója címmel kitüntetett, 4x-es világbajnok, 4x-es Európa-bajnok, 2x-es Európa Top12-győztes, 11x-es magyar bajnok asztaliteniszezőnk, aki az 1970-es években sportágában a VILÁG legeredményesebb játékosai közé tartozott.

Az iskola állandó programja a minden év áprilisában lezajló Jedlik hét, melynek során az iskola diákjai a megszervezett szekciós előadások közül választva vesznek részt a programokon. A Sportnagyságainkkal történő találkozón a sportot szerető, illetve aktívan sportoló diákok vettek részt (40 fő).

Mindkét Halhatatlan Tagunk mesélt az élete nehéz időszakairól, a szorgalomról és a kitartás jelentőségéről. Jónyer Pista elmesélte például, amikor naponta Miskolcról vonattal utazott Budapestre, csak azért, hogy részt tudjon venni a válogatott keret edzésein. Rita az élet nagy filozófiai kérdéseit is érintette az életéből hozott példák kapcsán, illetve ezekre fókuszálva igyekezett útmutatást adni a fiataloknak.

Sportkiválóságaink nagyon értékes és tartalmas időt töltöttek a diákokkal, akik ezáltal egy kis betekintést kaphattak Sportnagyságaink pályafutásával, sikereikkel, kudarcaikkal, eredményeikkel kapcsolatosan, illetve személyes élményekkel gazdagodhattak.

Köszönjük az iskolának a felkérést és a lehetőséget, továbbá a diákoknak a kérdéseket! 🙏 Fantasztikus élmény volt a jövő nemzedékével!