A Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesülete legnagyobb küldetésének tekinti, hogy menjen, meséljen és biztassa a mai fiatalokat a sport szeretetére, a kitartásra, a céltudatosságra, továbbá hogy példát mutasson a felnövekvő generációnak, és terelje őket a sport felé, népszerűsítve a magyar sportot, versenysportot és az olimpiai eszme szellemiségét.

Legutóbb 2 Halhatatlan Tagunk a budapesti Baptista Gimnáziumban és Sportiskolában járt, ahol számtalan érdeklődő diák volt kíváncsi Sportnagyságaink látogatására, történeteire és a diákok kérdéseire adott válaszokra.
Az eseményen részt vett:

📌 KŐBÁN RITA, a Prima díjas, Magyar Örökség díjas, 2x-es olimpiai bajnok, 9x-es világbajnok, 3x-os Európa-bajnok, 3x-os olimpiai ezüstérmes, olimpiai bronzérmes, 30x-os magyar bajnok kajakozónő
és
📌 DR. HEGEDŰS CSABA, a „Tus Király”, a Magyar Sportért Életműdíjas, olimpiai bajnok,  világbajnok, 2x-es Európa-bajnok, 7x-es magyar bajnok birkózó, mesteredző, sportvezető, aki az 1972-es müncheni olimpián a kötöttfogásúak 82 kg-os súlycsoportjában Magyarország 100. olimpiai aranyérmét szerezte meg.

Sportkiválóságaink nagyon értékes és tartalmas időt töltöttek a diákokkal, akik interaktív módon megismerkedhettek a sportolók pályafutásával, sikereikkel, akár kudarcaikkal, eredményeikkel.

Dr. Hegedűs Csaba és Kőbán Rita szerint az a legfontosabb, hogy a gyerekek merjenek nagyot álmodni. Ők ketten bizonyítják azt, hogy aki tesz a sikerért, kitartó, szorgalmas, az meghódíthatja a világot. A magyarok tehetségesek, nemcsak a sportban osztanak érmeket, hanem az élet több területén is lehet bizonyítani, amihez kitartásra, célokra, álmokra van szükség. A két, egykori élsportolót vastapssal köszöntötték a tanulók.

Köszönjük az iskolának a felkérést és a lehetőséget, továbbá a diákoknak a sok érdekes kérdést! Fantasztikus élmény volt a jövő nemzedékével!