Sokat hangsúlyozzuk, hogy a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének legnagyobb célja, küldetése, hogy menjen, meséljen és biztassa a mai fiatalokat a sport szeretetére, a kitartásra, a céltudatosságra, továbbá hogy példát mutasson a felnövekvő generációnak, és terelje őket a sport felé, népszerűsítve a magyar sportot, versenysportot és az olimpiai eszme szellemiségét.

Ezen küldetésünket támogatva legutóbb 2 Halhatatlan Tagunk a tardosi iskolában járt, ahol sok érdeklődő diák, tanár volt kíváncsi Sportnagyságaink látogatására, történeteire és a diákok kérdéseire adott válaszokra. Az eseményen részt vett:

NAGY TÍMEA, Prima díjas, Csík Ferenc-díjas, 2x-es olimpiai bajnok, 6x-os világbajnok, Európa-bajnok párbajtőrvívó, a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének elnöke, és

JÓNYER ISTVÁN a Nemzet Sportolója címmel kitüntetett, 4x-es világbajnok, 4x-es Európa-bajnok, 2x-es Európa Top12-győztes, 11x-es magyar bajnok asztaliteniszezőnk, aki az 1970-es években sportágában a VILÁG legeredményesebb játékosai közé tartozott, valamint

FÜLEKY ANDRÁS, a HMSE igazgatója.

Az igazgató úr röviden bemutatta az egyesületet, melynek hazánk legnagyobb sportolói a tagjai. Ezután – András moderálásával – a diákok által összegyűjtött kérdésekre válaszolt “Titi” és István.

Sportkiválóságaink nagyon értékes és tartalmas időt töltöttek a diákokkal, akik ezáltal egy kis betekintést kaphattak Sportnagyságaink pályafutásába, és személyes élményekkel gazdagodhattak. Történeteket osztottak meg sikereikről, motiváló kudarcaikról, sok-sok munkáról, egyéni és csapat győzelmek különbözőségéről. A résztvevők megtekinthették, sőt kézbe is foghatták a kitüntetéseiket és Nagy Tímea olimpiai bajnoki aranyérmét is. A beszélgetés végén volt egy rövid kérdés-felelt játék, melynek győztesei a HMSE ajándékait kapták meg. Dedikálás és a fotózás zárta a jó hangulatú motivációs előadást.

Reméljük, hogy a jövőben is minél több diák, fiatal sportoló ismerheti meg a csodálatos magyar sportolóink életútját!

Köszönjük az iskolának a felkérést és a lehetőséget, továbbá a diákoknak a kérdéseket és a lelkes, aktív közreműködést! Fantasztikus élmény volt a jövő nemzedékével!

Média megjelenés az eseményről: https://www.kemma.hu/helyi-sport/2022/10/sportlegendak-erkeztek-tardosra-fotok

Forrás, fotó – Pillanatképek a rendezvényről – kemma.hu és Tardos Község hivatalos facebook oldala