A HMSE legnagyobb küldetése, hogy menjen, meséljen és biztassa a mai fiatalokat a sport szeretetére, a kitartásra, a céltudatosságra, továbbá hogy példát mutasson a felnövekvő generációnak. Célunk terelni a fiatalokat a sport felé, népszerűsítve a magyar versenysportot és az olimpiai eszme szellemiségét.

Ezen küldetésünket támogatva két Halhatatlan Tagunk:
NAGY TÍMEA, 2x-es olimpiai bajnok (2000 Sydney, 2004 Athén), 6x-os világbajnok, Európa-bajnok és 6x-os magyar bajnok vívó, valamint
VASKUTI ISTVÁN szintén a ️Nemzet Sportolója címmel kitüntetett, olimpiai bajnok, 10x-es világbajnok, 3x-os világbajnoki bronzérmes, nemzetközi Fair Play-díjas (kölcsönadta a hajóját a nagy rivális jugoszláv egységnek), 18x-os magyar bajnok kenus,
a nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnáziumban járt mesélt a diákoknak a “Példaképek közelről” esemény sorozat keretében.

Sportkiválóságaink beszéltek a célokról, a cél eléréséhez vezető útról, és a kitartó, szorgalmas hozzáállásról, “munkáról” a siker érdekben, mely nem csak a sportban, de az élet bármilyen területén kamatoztatja majd a befektetett energiát.

A nap üzenetei:

“A mai fiataloknak azt tanácsolnám, hogy tűzzenek ki maguk elé célokat, ez nem is muszáj, hogy minden áron sport legyen, ez lehet bármi más is. Lábujjhegyen nem lehet leélni az életet, az élet minden területén bele kell tenni azt a bizonyos munkát.”

“…ha csak egyetlen nebuló számára sikerül motivációt nyújtanom, már akkor megérte.”

 

– Nagy Tímea.

 

“Mindig jó érzés ilyen meghívásoknak eleget tenni, ahol olyan élettapasztalatokat oszthatunk meg, amelyek pozitív jövőképpel szolgálhatnak a fiatalok számára.”

– Vaskuti István

Óriási sikert arattak Sportnagyságaink. Sok érdeklődő tanuló, jó hangulat és időben elnyúló beszélgetés jellemezte a kiváló eseményt.
Ezúton is köszönjük a felkérést az iskola részéről, illetve a hallgatók rengeted kérdését.

Fotók: Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium, Nyíregyháza

Média megjelenések:

Kölcsey TV összefoglaló videója: https://frissvideok.hu/regionalis/1671806-video-peldakepek-kozelrol

https://www.nyiregyhaza.hu/post/olimpiai-bajnokok-nyiregyhazan-2023-04-19

https://www.szon.hu/helyi-sport/2023/04/labujjhegyen-nem-lehet-leelni-egy-eletet