A HMSE legnagyobb küldetése, hogy menjen, meséljen, motiváljon és biztassa a mai fiatalokat a sport szeretetére, a kitartásra, a céltudatosságra, továbbá hogy példát mutasson a felnövekvő generációnak. Célunk terelni a fiatalokat a sport felé, népszerűsítve a magyar versenysportot és az olimpiai eszme szellemiségét.

Ezúttal is nagy sikere volt Szegeden, a Dugonics András Piarista Gimnáziumban:
– Kőbán Ritának, a ️Prima díjas, ️Magyar Örökség díjas, ️2x-es olimpiai bajnok, ️9x-es világbajnok, ️3x-os Európa-bajnok, ️30x-os magyar bajnok kajakozónak és
– Nagy Tímeának, a ️Prima díjas, ️Csík Ferenc-díjas, ️2x-es olimpiai bajnok, 6x-os világbajnok, Európa-bajnok párbajtőrvívónak, a ️HMSE elnökének, akik mentek, fiatalokkal találkoztak, meséltek és motiváltak.

Halhatatlan Tagjaink pillanatok alatt nagyszerű hangulatot varázsoltak az iskolában, őszinte, személyes, konkrétumokat felsorakoztató megszólalásaik a fiatalok számára is könnyedén érthetőek, mélyek és megszólítóak voltak. Magáért beszélt az a tény is, hogy az előadást követően még közel 45 percig állt Sportnagyságaink előtt egy hosszú sor, melyben a diákok türelmesen azért sorakoztak, hogy többszörös olimpiai bajnokainktól kérdezhessenek, szelfizhessenek velük, továbbá aláírást kaphassanak tőlük.

Ezúton köszönjük a felkérést, a népes diáksereget, a sok érdeklődő kérdést, valamint a csodás fényképeket a szegedi Dugonics András Piarista Gimnáziumnak!

Forrás & fotó: szegedi Dugonics András Piarista Gimnázium