A HMSE legnagyobb küldetése, hogy menjen, meséljen, motiváljon és biztassa a mai fiatalokat a sport szeretetére, a kitartásra, a céltudatosságra, továbbá hogy példát mutasson a felnövekvő generációnak. Célunk a fiatalok sport felé terelése, népszerűsítve a magyar versenysportot és az olimpiai eszme szellemiségét.

A napokban a Mathias Corvinus Collegium nyíregyházi képzési központjában járt két nagyszerű sportolónk, két Halhatatlan Tagunk:
NAGY TÍMEA, 2x-es olimpiai bajnok, 6x-os világbajnok, Európa-bajnok, Prima díjas, Csík Ferenc-díjas párbajtőrvívó, a ️HMSE elnöke, és JÓNYER ISTVÁN, a Nemzet Sportolója címmel kitüntetett, 4x-es világbajnok, 4x-es Európa-bajnok asztaliteniszező, valamint moderátorként, FÜLEKY ANDRÁS, a HMSE igazgatója.

„A kudarc minden siker feltétele – hangzott el e meglepő mondat egy hiteles sportolótól az MCC nyíregyházi képzési központjában. Nagy Tímea olimpikon párbajtőrvívó saját életútját különös őszinteséggel bemutatva elmondta: két olimpiai arany megszerzéséhez kellett egy olimpiai kiesés. A szorgalom és az alázat mellett az emberi kapcsolatok és az anyaság volt számára a siker kulcsa, amely a mai napig – nem aktív sportolóként – de a pályán tartja.”

– Foglalta össze az MCC képviselője.

   

“Jónyer István született tehetségként, szintén „véletlenül” került kapcsolatba a sportágával. Miskolci fiúként – mai szemmel nézve elképzelhetetlen terhet vállalva – 4 évig napi szinten ingázott Miskolc és Budapest között, hogy edzéseken vehessen részt. Ez az áldozatvállalás és az általa kitalált ezermester trükkök segítették hozzá az eredményekhez, s a mai napig – a róla elnevezett – ütések fennmaradásához; a „Jónyer kifli és a Jónyer banánforgatás” máig élő fogalmak a sportolók körében.”

– Folytatta az MCC képviselője.

   

Sportnagyságaink ajándékkal is készültek a résztvevők számára: bárki a nyakába akaszthatta Nagy Tímea olimpiai aranyérmeit, s a bátrabbak Jónyer István ütőjét is kezükbe foghatták.

Ezúton is köszönjük a felkérést az MCC-nek, valamint a fotókat, illetve Sportnagyságainknak az őszinte, magával ragadó és tanulságos előadást, dedikálásokat!

Forrás & 📸 MCC

Média megjelenések:

https://www.szon.hu/helyi-kozelet/2024/02/halhatatlan-magyar-sportolok-az-mcc-ben

https://sunshine.hu/nyiregyhazan-is-bemutatkozik-a-halhatatlan-magyar-sportolok-egyesulete

Az esemény regisztrációja:

https://feliratkozas.mcc.hu/hu/form/halhatatlan-magyar-sportolok-egy