A HMSE legnagyobb küldetése, hogy menjen, meséljen, motiváljon és biztassa a mai fiatalokat a sport szeretetére, a kitartásra, a céltudatosságra, továbbá hogy példát mutasson a felnövekvő generációnak. Célunk a fiatalok sport felé terelése, népszerűsítve a magyar versenysportot és az olimpiai eszme szellemiségét.

Nemrégiben a Mathias Corvinus Collegium (MCC) komáromi képzési központjában járt két nagyszerű sportolónk, két Halhatatlan Tagunk:
NAGY TÍMEA, 2x-es olimpiai bajnok, 6x-os világbajnok, Európa-bajnok, Prima díjas, Csík Ferenc-díjas párbajtőrvívó, a ️HMSE elnöke, és
FARAGÓ TAMÁS, a Nemzet Sportolója címmel kitüntetett, olimpiai, világ- és 2x-es Európa-bajnok vízilabdázó, valamint moderátorként,
FÜLEKY ANDRÁS, a HMSE igazgatója.

Egy remek hangulatú pódium beszélgetés keretében Sportnagyságaink humorral és mindent elsöprő őszinteséggel meséltek sportkarrierjükről, életükről, és az életben meghozott döntéseikről.

“Intellektus és erő – ez a két szó hibátlanul jellemzi a fent említett Halhatatlan Magyar Sportolókat! Bár olimpikonokról van szó, az ‘erő’ nem csupán a fizikumot jeleneti, hanem azt a szellemi és lelki stabilitást is, amelynek mindkét sportoló maradéktalanul a birtokában van. A közönség rezdületlenül figyelt. Meghatódva, s gyakran bólogatva hallgatták az életbölcsességeket, amelyeket Nagy Tímea és Faragó Tamás olykor boldogan, olykor elérzékenyülve osztott meg.

Az est fő tanulsága talán nem is a sport köré épült. A legfőbb konklúzió az, hogy a sikertől fényes aranyérmeken túl is lehetséges embernek maradni!” – MCC

Ezúton is köszönjük a felkérést az MCC-nek, valamint a fantasztikus fotókat, illetve Sportnagyságainknak az őszinte, magával ragadó és tanulságos előadást!

Forrás & 📸 MCC