HALHATATLAN SPORTOLÓK KÜLDETÉSEN – rendhagyó osztályfőnöki óra a Lovassy Gimnáziumban

A HMSE legnagyobb célja, küldetése, hogy menjen, meséljen és biztassa a mai fiatalokat a sport szeretetére, a kitartásra, a céltudatosságra, továbbá hogy példát mutasson a felnövekvő generációnak, és terelje őket a sport felé, népszerűsítve a magyar sportot, versenysportot és az olimpiai eszme szellemiségét.

Ezen küldetésünket támogatva legutóbb 2 újabb Halhatatlan Tagunk a veszprémi Lovassy Gimnáziumban járt, ahol sok érdeklődő diák (11. osztály A, B, C osztályos diákjai) volt kíváncsi Sportnagyságaink történeteire.

Az eseményen részt vett:
NAGY TÍMEA, a Prima díjas, Csík Ferenc-díjas, 2x-es olimpiai bajnok, 6x-os világbajnok, Európa-bajnok párbajtőrvívó, a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének elnöke,
Dr. HEGEDŰS CSABA, a „Tus Király”, olimpiai bajnok, világbajnok, 2x-es Európa-bajnok, 7x-es magyar bajnok birkózó, mesteredző, sportvezető, aki az 1972-es müncheni olimpián a Magyarország 100. olimpiai aranyérmét szerezte meg, valamint
FÜLEKY ANDRÁS, a HMSE igazgatója az esemény moderátora, aki felkészülten, humorral fűszerezve tette fel kérdéseit a kiváló sportolóknak.

Az eseményen a HMSE elnöke, Nagy Tímea élvezetesen beszélt arról, miként kezdődött sportkarrierje, a dicsőséges győzelmek mellett a kudarcáról is szólt, emberi, nevelő hatású beszámolóját nagy érdeklődéssel hallgatták a diákok. Különösen tanulságos volt a kitartó munka fontosságáról elhangzott gondolata, továbbá a tanulók kezükbe foghatták a párbajtőröző egyéni olimpiai bajnoki aranyérmeit is, melyeket Sydneyben és Athénban nyert.

Dr. Hegedűs Csaba szívhez szólóan beszélt a gyermekkoráról, birkózó és edzői karrierjéről, sportszeretetéről. Hallhattunk arról is, hogy a sport milyen fontos szerepet játszik az ember jellemének alakulásában, erőt ad, amely egész életünkben segítő szereppel bír. Megrendítő volt hallani autóbalesetéről, arról, hogy súlyos sérülése, műtétei és a rehabilitáció után hogyan tudott talpra állni, és folytatni sportkarrierjét. Életszeretete, hite példaértékű lehet a napjaink fiataljai számára is.

A veszprémi Lovassy László Gimnázium iskolapolgárai nagyon hálásak voltak a látogatásért, mi pedig nagyon köszönjük nekik a felkérést és a lehetőséget!

Forrás & fotók: lovassy.hu

Médiamegjelenés: http://web.lovassy.hu/olimpiai-bajnokok-voltak-a-vendegeink/