„Alázat és elszántság! Ez az, ami a világ legjobbjai közé emel”
A HMSE legnagyobb küldetése, hogy menjen, meséljen, motiváljon és biztassa a mai fiatalokat a sport szeretetére, a kitartásra, a céltudatosságra, továbbá hogy példát mutasson a felnövekvő generációnak. Célunk a fiatalok sport felé terelése, népszerűsítve a magyar versenysportot és az olimpiai eszme szellemiségét.

Nemrégiben a Mathias Corvinus Collegium miskolci (MCC Miskolc) képzési központjában járt két nagyszerű sportolónk, Halhatatlan Tagunk:
KŐBÁN RITA, a 2x-es olimpiai bajnok, ️9x-es világbajnok, ️3x-os Európa-bajnok, 30x-os magyar bajnok kajakozónő és
HEGEDŰS CSABA, az olimpiai bajnok, világbajnok, 2x-es Európa-bajnok, 7x-es magyar bajnok birkózó, mesteredző, sportvezető, aki az 1972-es müncheni olimpián a kötöttfogásúak 82 kg-os súlycsoportjában Magyarország 100. olimpiai aranyérmét szerezte meg, valamint moderátorként,
FÜLEKY ANDRÁS, a HMSE igazgatója.

A két Sportnagyságunkkal a kitartásról, alázatról, a sport iránti szenvedélyről és a hazaszeretetről beszélgettek a szervezők, valamint a hallgatóság. Ami biztosan közös Kőbán Ritában és Hegedűs Csabában, hogy a hihetetlen akaraterő, a kitartás, a hit és a hazaszeretet valóban a világ legnagyobbjai közé emelte őket.

„Nagyon sok mindent köszönhetek a sportnak, többek között azt is, hogy eljutottam a világ számos tájára. A sport sok mindenre megtanított: elsősorban arra, hogy sosem szabad feladni. És mindig többet tenni valamiért, mint a többiek!”

– Kőbán Rita

„Az életem nehéz pillanataiban a magyarság fogta a kezemet, és segített a siker érdekében. Az eredményeimet és az életemet csak itt, a hazámban tudom elképzelni”

– Hegedűs Csaba, aki már 8 évesen világbajnok szeretett volna lenni, később pedig már nem csak szerette volna, hanem akarta. Ezért a célért minden nap „elment a falig”, és akkor is edzett, amikor mások moziba mentek.

Így nevelik a mai fiatal sportolókat is az általa vezetett akadémián, ahol azt a célt tűzték ki, hogy világbajnokokat adnak a sportágnak. Emellett azt is fontosnak tartják, hogy gondolkodó birkózók kerüljenek ki a kezeik közül, mert mint mindenütt, itt is a gondolkodó ember tud eredményt elérni. A magyar sport 100. olimpiai bajnoki címének tulajdonosa azt vallja, a sportlóknak a legnagyobb tulajdonságuk, hogy a kijelölt úton végigmennek, és bár sokszor éri őket nehézség, a kitartás és a győzelembe vetett hit segíti őket.

„Engem mindig az a cél motivált, hogy amit csinálok, azt olyan minőségben tegyem, hogy én magam is büszke legyek erre.”

A nap mottója, üzenete a Fiataloknak:
„Soha ne add fel! Küzdj keményen a céljaidért!
„Ne vesszen el egy nap se! Két nap van, amikor nem tudsz tenni a céljaidért, a tegnap és holnap. Csak ma tudsz tenni a jövődért!” – Kőbán Rita.

Ezúton is köszönjük a felkérést, a fantasztikus élményt, valamint a fotókat az MCC-nek!

  

 

Média megjelenés, teljes cikk:

https://mcc.hu/hir/alazat-es-elszantsag-ez-az-ami-a-vilag-legjobbjai-koze-emel-halhatalan-magyar-sportolok-a-miskolci-mcc-ben