A HMSE legnagyobb küldetése, hogy menjen, meséljen, motiváljon és biztassa a mai fiatalokat a sport szeretetére, a kitartásra, a céltudatosságra, továbbá hogy példát mutasson a felnövekvő generációnak. Célunk a fiatalok sport felé terelése, népszerűsítve a magyar versenysportot és az olimpiai eszme szellemiségét.

Nemrégiben a Mathias Corvinus Collegium debreceni (MCC Debrecen) képzési központjában járt egyik nagyszerű sportolónk, Halhatatlan Tagunk, KŐBÁN RITA, a 2x-es olimpiai bajnok, ️9x-es világbajnok, ️3x-os Európa-bajnok, 30x-os magyar bajnok kajakozónő valamint moderátorként, FÜLEKY ANDRÁS, a HMSE igazgatója.

„Nem tudtam, hogy miről mondok le, így nem tudtam, hogy mi hiányzik, de tudtam, hogy mit kapok cserébe”

– mondta az előadáson Kőbán Rita, majd kiemelte:

“Mindig azt néztem, hogy mit nyerek, sosem azt, hogy mit veszítek. Az, hogy hogyan gondolkodom a dolgokról, nagyon fontos.”

Rita megosztotta a hallgatósággal motivációját és beszélt a sporthoz való hozzáállásról. Aranyérmeit is bemutatta, körbe is adta, így a fiatalok a kezükbe is vehették. Ezután Sportnagyságunk azt is elmondta, mily rengeteg munka és áldozat áll érmei mögött. Elmesélte, gyerekként kezdte a kajakozást, és sosem a veszteségekre koncentrált, hanem mindig a maximumot hozta ki magából. Inspiráló történetei a kitartásról és a belső motiváció erejéről tanúskodott, ami nagy hatást gyakorolt a diákokra is, oly annyira, hogy a nap tanulságaként útravalónak “magukkal vihették.”

Ezúton köszönjük a felkérést az MCC-nek és az érdeklődő hallgatóságnak a sok kérdést, valamint a fantasztikus fotókat!

         

Forrás & 📸 MCC