A HMSE legnagyobb küldetése, hogy menjen, meséljen, motiváljon és biztassa a mai fiatalokat a sport szeretetére, a kitartásra, a céltudatosságra, továbbá hogy példát mutasson a felnövekvő generációnak. Célunk a fiatalok sport felé terelése, népszerűsítve a magyar versenysportot és az olimpiai eszme szellemiségét.

„Aki FIT-es, legyen FITT is!” címmel került megrendezésre a héten az MCC (Mathias Corvinus Collegium) első nagy, általános iskolásoknak szóló sportversenye, ahol Halhatatlan Tagunk, Dr. Hegedűs Csaba is jelen volt. Hagyományteremtő szándékkal rendezte meg az MCC az első FIT Olimpiáját a szombathelyi képzési központban, a fergeteges hangulatú sporteseményen a győri, a veszprémi és a zalaegerszegi 6. évfolyamos FIT-es diákokat látták vendégül a házigazdák. A gyerekek kosár- és akadálypályákon vetélkedtek, példaképektől hallgattak élménybeszámolókat, torna- és kötélugró bemutatót néztek és megkóstolhatták az olimpiai 5 karikát – fánk formájában.

Az eseményen olyan példaképekkel is találkozhattak a gyerekek, akik irányt mutathatnak számukra a küzdésben. Dr. Hegedűs Csaba, olimpiai bajnok birkózó, a FIT Olimpia védnöke megnyitó beszédében azt emelte ki, ami szerinte a legfontosabb tulajdonsága egy gyermeknek: a vágyakozás képessége. Amíg ez él a gyerekekben, addig mindig el akarnak majd érni valamit. Ezt kell felhasználni motivációként.

   

Köszönjük az MCC felkérését, valamint a nagyszerűen szervezett eseményt és képeit!

Média megjelenés, teljes cikk:

https://mcc.hu/hir/aki-fit-es-legyen-fitt-is

Forrás & 📸 MCC