HALHATATLAN SPORTOLÓINK KÜLDETÉSEN

A Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesülete legnagyobb küldetésének tekinti, hogy menjen, meséljen és biztassa a mai fiatalokat a sport szeretetére, a kitartásra, a céltudatosságra, továbbá hogy példát mutasson a gyerekeknek, és terelje őket a sport felé, népszerűsítve a magyar sportot, versenysportot és az olimpiai eszme szellemiségét.

Legutóbb 2 Halhatatlan Tagunk Fehérgyarmaton járt, a Kölcsey Ferenc Református Általános Iskola és Óvodában, ahol számtalan érdeklődő diák volt kíváncsi Sportnagyságaink látogatására, történeteire és a gyerekek kérdéseire adott válaszokra.

Az Európai Diáksport Nap alkalmából az iskolába látogatott a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének elnöke,
📌 NAGY TÍMEA, a 2x-es olimpiai bajnok, 6x-os világbajnok, Európa-bajnok, 6x-os magyar bajnok párbajtőrvívónk, valamint
📌 JÓNYER ISTVÁN a Nemzet Sportolója címmel kitüntetett, 4x-es világbajnok, 4x-es Európa-bajnok, 2x-es Európa Top12-győztes, 11x-es magyar bajnok asztaliteniszezőnk, aki az 1970-es években sportágában a VILÁG legeredményesebb játékosai közé tartozott.

Sportkiválóságaink nagyon érdekes és tartalmas órát töltöttek együtt a gyerekekkel, akik interaktív módon megismerkedhettek a sportolók pályafutásával, sikereikkel valamint eredményeikkel.

Nagy Tímea, aki szívügyének tekinti a magyar sport népszerűsítését a fiatalok körében elmondta, hogy a kitartás mindig meghozza gyümölcsét, továbbá, hogy a sikerért dolgozni kell!
Jónyer István hangsúlyozta, hogy minden gyereknek kell, hogy legyen egy álma, amiért küzdeni kell! Ezt követően Jónyer egy rövid asztalitenisz bemutatót is tartott, amikor is Varga István tanár úrral egy rövidebb játékmenetben játszottak együtt a gyerekek nagy örömére.

Köszönjük az iskolának és a szervező pedagógusnak (Fecske Vince tanító) a felkérést és a lehetőséget, továbbá a gyerekeknek a sok érdekes kérdést!

Forrás: Kölcsey Ferenc Református Általános Iskola