A HMSE legnagyobb célja, küldetése, hogy menjen, meséljen és biztassa a mai fiatalokat a sport szeretetére, a kitartásra, a céltudatosságra, továbbá hogy példát mutasson a felnövekvő generációnak, és terelje őket a sport felé, népszerűsítve a magyar sportot, versenysportot és az olimpiai eszme szellemiségét.

Ezen küldetésünket támogatva legutóbb 2 Halhatatlan Tagunk a Szőnyi Bozsik József Általános Iskolában tartott „Egészségnap” keretében tartott kötetlen beszélgetést és mesélt a sportról, életútjukról, sikerekről, kudarcokról, kitartásról, az sport és az egészség kapcsolatáról a mentális egészség jegyében.

Az eseményen részt vett Halhatatlan Tagjaink:
Dr. Faragó Tamás a Nemzet Sportolója címmel kitüntetett, olimpiai bajnok, világbajnok, 2x-es Európa-bajnok magyar vízilabdázó, mesteredző és
Dunai Antal az Életműdíjas olimpiai bajnok magyar labdarúgó, 3x-os gólkirály, edző, sportedző, az Újpesti Dózsa örökös bajnoka, valamint
FÜLEKY ANDRÁS, a HMSE igazgatója az esemény moderátora.

DUNAI ANTAL nagyon sok érdekes dolgot mesélt a fiatal koráról, hogyan kezdte a focizást és jótanácsokkal is ellátta a diákokat, hogyan legyenek sikeresek. Sokat mesélt arról, hogyan fejlesztette képességeit és miket lenne fontos figyelembe venni mindenkinek, saját képességeit, annak fejlesztését, hogy minél sikeresebbek lehessünk. Mesélt a képességéről és arról, hogy hogyan tudta mindig a legjobb döntést meghozni játék közben.

FARAGÓ TAMÁS magával vitte az olimpiai aranyérmét, melyet a diákok a kezünkbe is vehettek, sőt fel is próbálhattak. Sok tanuló meglepődött, mekkora súlya van egy olimpiai éremnek. Az olimpikon arról is beszámolt, nem volt teljesen tudatában annak, mennyit is edzett valójában fiatalon, de egy pillanatra sem bánt, mert oly sokat kapott a sporttól. Vicces történeteket is mesélt utazásairól, mint például egyik kedves élménye volt, hogy megfelelő sportcipőt csak külföldről tudott beszerezni magának akkoriban és még külföldön is meglepődtek a cipőméretén.

A diákok és Halhatatlanjaink is nagyon élveztük a beszélgetést. Mindenki számára ez egy maradandó élmény marad.

Köszönjük az iskolának a felkérést és a lehetőséget!
Forrás, fotó: Szőnyi Bozsik József Általános Iskola