“A sport egy szellemiség és építi a személyiséget”- A HMSE legnagyobb küldetése, hogy menjen, meséljen, motiváljon és biztassa a mai fiatalokat a sport szeretetére, a kitartásra, a céltudatosságra, továbbá hogy példát mutasson a felnövekvő generációnak. Célunk a fiatalok sport felé terelése, népszerűsítve a magyar versenysportot és az olimpiai eszme szellemiségét.

Nemrégiben a Mathias Corvinus Collegium (MCC) pécsi képzési központjában járt két nagyszerű sportolónk, két Halhatatlan Tagunk:
DUNAI ANTAL, az Életműdíjas, olimpiai bajnok, 3x-os gólkirály labdarúgó, edző, sportedző és
dr. FARAGÓ TAMÁS, a Nemzet Sportolója címmel kitüntetett, olimpiai, világ- és 2x-es Európa-bajnok vízilabdázó, valamint moderátorként,
FÜLEKY ANDRÁS, a HMSE igazgatója.

“…az uszodának van egy magával ragadó kulturális közege, egy egészséges hierarchia működik ott”

“van a sportnak egy személyiségépítő célja:  ha valaki nem ütötte meg a szintet, műveletlen volt, nem végezte el az egyetemet, nem ismerte a klasszikus irodalmat, kiszorult ebből a közegből. Nem elég, ha gyors vagy, ha jól dobsz. Intelligensnek is kell lenned”

– Faragó Tamás

  

Dunai Antal szerint:

“…a jó edzőnek meg kell ismernie a játékos személyes képességeit: le kell ülni vele beszélgetni, hiszen minden a tehetséggondozás egy bizonyos formája. A siker kulcsa a tehetség és a mellé rendelt rengeteg munka.”

Az eseményen remek jó hangulatú, sikeres kerekasztal beszélgetés kerekedett, sok hasznos tapasztalat, élmény megosztásával, ami az élet minden területén alkalmazható. Az is kiderült, hogy MCC és a HMSE egyesület értékrendje számos ponton találkozik:

„A hazaszeretet, céltudatosság, kitartás, tanulás és az emberi nagyság mind közös pont”

 

“Dunai Antal és Faragó Tamás is úgy látja, a tehetség nagyon sokféle lehet. Szerintük a magyar nyelv nagyon szépen ragadja meg ezt, az „Isten adta tehetség” kifejezéssel. Azonban ez önmagában nem elegendő. A tehetségnek az alkotásban kell megnyilvánulnia. Nem számít, hogy sportról vagy más szakmáról beszélünk. Olyan közeget kell találnunk, ahol a tehetség kibontakozhat.” – MCC

   

Ezúton is köszönjük a felkérést az MCC-nek, valamint a fantasztikus fotókat, illetve Sportnagyságainknak az őszinte, magával ragadó és tanulságos beszélgetést, előadást!

 

Média megjelenés:

https://mcc.hu/hir/a-sport-egy-szellemiseg-es-epiti-a-szemelyiseget-legendas-sportikonok-a-pecsi-mcc-ben

Forrás & 📸 MCC