A HMSE legnagyobb küldetése, hogy menjen, meséljen, motiváljon és biztassa a mai fiatalokat a sport szeretetére, a kitartásra, a céltudatosságra, továbbá hogy célt és példát mutasson a felnövekvő generációnak. Célunk a fiatalok sport felé terelése, népszerűsítve a magyar versenysportot és az olimpiai eszme szellemiségét.

Ezen célunkat támogatva nemrégiben a Léleképítő előadás sorozat vendége volt Dr. FARAGÓ TAMÁS, Halhatatlan Tagunk, a Nemzet Sportolója címmel kitüntetett, olimpiai-, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó.

A glóbusz egykori legjobb pólósa nagy sikert aratott a Garay-gimnázium dísztermét megtöltő közönség körében, ahol jelen volt a hallgatóság soraiban Harsányi Mária, a Tarr KSC Szekszárd utánpótlás edzője is a tanítványaival, köztük a tavalyi serdülő országos bajnokságon aranyérmet nyert kosárlabdázó lányokkal.

A csapat közös fotót is készíthetett a trénerként, a magyar női válogatott szövetségi kapitányi posztot is betöltő vízilabdázóval, sőt az 1976-os montreali olimpián nyert aranyérmét is elhozta Sportnagyságunk, melyet körbeadott a publikumnak, mindenki kézbe vehette a meglepően súlyos és tiszteletet parancsoló, s ma is szépen csillogó medált.

Ezúton is köszönjük a tiszteletteljes felkérést a Léleképítőnek, valamint a fotókat!

Forrás: teol.hu / Makovics Kornél

Média megjelenések:

YT videó

https://www.teol.hu/helyi-kozelet/2024/02/farago-tamas-kozkinccse-tette-aforizmajat

https://www.teol.hu/helyi-kozelet/2024/02/a-nemzet-sportoloja-tartott-emlekezetes-eloadast

https://www.teol.hu/helyi-kozelet/2024/02/farago-tamas-sajat-borat-hozta-eszterbaueret-es-takleret-vitte-videoval