A HMSE legnagyobb küldetése, hogy menjen, meséljen, motiváljon és biztassa a mai fiatalokat a sport szeretetére, a kitartásra, a céltudatosságra, továbbá hogy példát mutasson a felnövekvő generációnak. Célunk a fiatalok sport felé terelése, népszerűsítve a magyar versenysportot és az olimpiai eszme szellemiségét.

Nemrégiben a Mathias Corvinus Collegium szombathelyi képzési központjában járt két nagyszerű sportolónk, két Halhatatlan Tagunk:
KŐBÁN RITA, 2x-es olimpiai, 9x-es világ- és 3x-os Európa-bajnok kajakosnő és
FARAGÓ TAMÁS, a Nemzet Sportolója címmel kitüntetett, olimpiai, világ- és 2x-es Európa-bajnok vízilabdázó, valamint moderátorként,
FÜLEKY ANDRÁS, a HMSE igazgatója.

Az esemény elején Füleky András, a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének igazgatója bevezetőjében röviden összefoglalta, hogyan jött létre az egyesület mai formája, és ismertette, milyen sok szempontot kell figyelembe venni az új tagok kiválasztásakor. Az egyesület kiemelt célja, hogy példaként állítsa a fiatalok elé azokat a nagyszerű férfiakat és nőket, akik a magyar sportéletben szerepet vállaltak, illetve azokat az értékeket, melyeket ezek a sportemberek képviseltek és felhalmoztak.

Ezt követően elkezdődött egy igen jó hangulatú, nevetéstől és tapsvihartól hangos beszélgetés, melynek keretében Sportnagyságaink meséltek az elhivatottságról, áldozatokról, az élethez és a munkához való hozzáállásról, valamit arról, milyen fontos szerepet kapott a sport sikereikben az a tény, hogy mindketten mindig a legjobbak akartak lenni és azok, akik a legtöbbet dolgoznak ezért.

„Aki bajnok akar lenni, annak tudnia kell, hogy ez mivel jár. eredményességhez elengedhetetlen, hogy a magunkról kialakított kép harmonizáljon a valósággal. Be kell látnunk, mi az, amire képesek lehetünk. Enélkül a teljesítmény soha nem lesz olyan, amilyet elvárunk magunktól.”

A sportlegendák természetesen üzenetet is hoztak a fiataloknak.

A nap mottói:

„a fiatalok minden percben adjanak bele a munkába apait-anyait… és meg kell tanulnunk értékelni mindazt, amink van. Ha úgy tudunk lefeküdni, hogy ma megtettünk mindent, amit megtehettünk, akkor nyugodtan alhatunk.”

 

– Kőbán Rita

 

Faragó Tamás pedig a tudatosságot kérné számon a fiataloktól. Szem előtt kell tartani, mit akarunk elérni, mert:

„amit célzol, azt eltalálod”.

Emellett pedig kiemelten fontosnak tartja az olvasást. Azt mondja, az igényes ember kapcsolódni akar a környezetéhez. Ehhez pedig tájékozottnak kell lenni.

Természetesen nem maradhatott el az este végén egy kis párizsi esélylatolgatás sem. A bajnokok azt ígérték, nem lesz hiány izgalomban, és bízhatunk benne, hogy a körút közlekedése ismét megbénul, ahogy 1996-ban, Kőbán Rita győzelmének közvetítése alatt.

Ezúton is köszönjük a felkérést az MCC-nek, valamint a fantasztikus fotókat, illetve Sportnagyságainknak az őszinte, magával ragadó és tanulságos előadást!

Forrás & 📸 MCC

Média megjelenések:

https://mcc.hu/esemeny/halhatatlan-sportolok

https://mcc.hu/hir/amit-celzol-azt-eltalalod