Büszkék vagyunk Polgár Juditra, Halhatatlan Tagunkra, a Szent István-renddel kitüntetett, Prima Primissima díjas, 8x-os sakkolimpikon, 7x-es Sakk Oscar-díjas, minden idők legjobb női sakkozója, nemzetközi nagymester, akit az évszázad sakkozónőjének választották, akit az a megtisztelő felkérés ért, hogy az Európai Sakk Bizottság által szervezett “Webinar on Chess in Educations” egyik fő előadója lehet.


Miről beszél majd Judit?

Hogyan támogathatja és gyorsíthatja a sakk a tanulást olyan tantárgyakban, mint például a matematika? Hogyan hozza be a sakk a gamifikációt az osztályterembe? És még sok minden másról is…

És amiről biztosan tudna mit mesélni: Judit sokszor megkapja (megkapta…) azt a kérdést: hogy tudott 26 évig első maradni a női sakkozók világranglistáján? Halhatatlanunk válasza:
“úgy, hogy mindig messzebbre tekintettem.
Most is valami hasonló történik: azzal, hogy elindult a Polgár Judit Módszer YouTube csatornája!
“Csapatunkkal elértünk egy fontos ponthoz, de ez nem azt jelenti, hogy átszakítottuk a képzeletbeli célszalagot. Úton vagyunk. Tartsatok velünk!”

Polgár Judit nagyon aktívan részt vállal a felnövekvő generáció fejlesztésében, motivációjában, ami a HMSE-nek is az egyik fő küldetése. Juditnak van egy közös együttműködése az UNICEF Magyarországgal, ahol az “így lettem…” sorozatukban legutóbb Polgár Judittal beszélgettek, azaz “Nagy” emberekkel készítenek interjút a “Kis” korukról, hiszen mindenki számára meghatározó a gyerekkor és megismételhetetlen.

5 évesen kezdett sakkozni, így az első gyerekkori emlékei is a sakkhoz kötik. Iskolába nem járt, otthon tanultak a Polgár Lányok szüleik támogatásával, még az edző partnerek is hozzájuk jártak, az otthonukba. Édesapja (tanár ember) szerint:

“Nem létezik “csodagyerek”, csak a neveltetésen múlik. Minden egészségesen született gyerek potenciális zseni, csak specializálódni kell, egy bizonyos területre. A mennyiség számít, minden nap foglalkozni kell vele, és ha ezen felül megkapja a szeretetet és szakmai támogatást, segítséget, akkor megvalósul a “csúcs” teljesítmény.”

A teljes beszélgetést itt hallgathatod meg:

Így lettem Polgár Judit | 10. ADÁS | UNICEF Magyarország: https://www.youtube.com/watch?v=t0tYc6U2rGg

Forrás & kép: Polgár Judit Hivatalos Facebook oldala