Halhatatlan Tagjaink, Sportnagyságaink is jelen voltak az Év Sportolója Gálán! Köszönjük a fantasztikus vörös szőnyeges képeket a Magyar Sportújságírók Szövetségének. Továbbá ezúton szeretnénk gratulálni minden 2021-es díjazottnak és jelöltnek!

Lássuk is a díjazottakat:

A férfiaknál a háromszoros olimpiai bajnok kardozó Szilágyi Áront, a nőknél pedig a négyessel győztes, egyesben ezüstérmes kajakos Csipes Tamarát választotta meg a 2021-es Év Sportolójának a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ).

„Egy remek év volt 2021, számomra kifejezetten. Úgy látom az ünneplés mértékéből, hogy a magyar sportnak is. Hasonlóan szép vagy még nagyszerűbb sikereket kívánok 2022-re is”

– mondta a vastapssal ünnepelt Szilágyi Áron, aki a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) hagyományos év végi szavazásán hetedik lett.

Az év legjobbja hagyományos csapatsportokban a tokiói játékokon bronzérmes női vízilabda-válogatott lett, az egyéni sportágak csapatversenyei kategóriában pedig a Kozák Danuta, Csipes, Kárász Anna, Bodonyi Dóra összeállítású női kajaknégyes győzött. Az edzők között Decsi András, Szilágyi és a férfi kardválogatott edzője kapta a legtöbb szavazatot. A 64. alkalommal rendezett szavazás győzteseit az M4 Sport-Az Év sportolója gálán, a Nemzeti Színházban hirdették ki.

A fogyatékos sportolók versengésében a kajakos Kiss Péter Pál, illetve az úszó Pap Bianka győzött, ők mindketten aranyérmesek voltak a tokiói paralimpián. A csapatok versenyében a női kerekesszékes vívóválogatott lett az első.

Az év sportpillanata Fiola Attilának a nyári labdarúgó Európa-bajnokságon a világbajnok franciák ellen lőtt gólja lett. A szűkített, hármas lista a szurkolók több mint tízezer szavazata alapján alakult ki, a győztest szakmai zsűri választotta ki.

MSÚSZ-életműdíj: Raduly József magyar bajnok és kupagyőztes válogatott labdarúgó – az MSÚSZ elnökségének döntése alapján

Az év E-sportolója: Blazsán Patrik (autósport)

Az év szabadidős sporteseménye: Buzánszky Jenő Labdarúgó Egyetemi Kupa (Debrecen). Ebben a kategóriában pályázni lehetett, a győztesről az MSÚSZ elnöksége döntött.

Forrás: m4sport.hu, Fotó forrás: sportujsagirok.hu / MSÚSZ / Photo@laszlozsigmond.hu