A budapesti atlétikai világbajnokságra hazánkba érkezett Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke, akit Gyulay Zsolt MOB-elnök (Halhatatlan Tagunk) és a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áron fogadott a repülőtéren.

Az atlétikai világbajnokság a világ egyik legfontosabb sporteseménye – jelentőségét mutatja, hogy a versenyre hazánkba látogatott Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke is. Rangos fogadóbizottság várta a repülőtéren: Gyulay Zsolt és Szilágyi Áron társaságában utazott a szállodájáig, ahol még két sportszakember csatlakozott hozzájuk: Fábián László MOB-főtitkár és Kamuti Jenő, a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke, szintén Halhatatlan Tagunk. Mivel mind az öten a sportból érkeztek (sőt, négyen közülük olimpiai bajnokok, Kamuti pedig ezüstérmes), természetesen jó hangulatban zajlott a beszélgetés.

A téma mi más lehetett volna, mint a 2024-es párizsi olimpia? A sportemberek megosztották egymással az előkészületekkel kapcsolatban szerzett tapasztalataikat. Bach elnököt érdekelte, hogy körülbelül hány tagú lesz a Team Hungary (a MOB elnök 150-170 tagú csapatot jósolt), és hány érmet vár a magyar sportvezető – korábbi tőrözőként persze a vívással kapcsolatos előrejelzések érdekelték a legjobban.

Az „ötös” ezt követően a Nemzetközi Atlétikai Központba indult, ahol Thomas Bach megtekintette a világbajnokság pénteki napjának döntőit, illetve találkozott Schmidt Ádám sportért felelős államtitkárral, Gyurta Dániellel, a NOB sportolói bizottságának tagjával, és persze az összes, hazánkban tartózkodó külföldi sportvezetővel, köztük Sebastian Coe-val, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnökével is.

Forrás & teljes cikk / médiamegjelenés:

https://olimpia.hu/hirek/gyulay-zsolt-fogadta-a-hazankba-erkezo-thomas-bachot