Átadták a tíz kategóriában meghirdetett Prima Primissima díjakat és a Közönségdíjat pénteken este a Müpában. Az elismeréssel a művészet, tudomány, sport és oktatás, ismeretterjesztés terén ismerik el évről évre a hazai és határon túli magyarság legjobbjait.

Idén huszadik alkalommal adták át a Prima Primissima díjakat. A Demján Sándor által, a Vállalkozók Országos Szövetségének támogatásával 2003-ban alapított elismerés célja a magyar értelmiség szellemi eredményeinek megőrzése, a hazai tudomány, művészet, kultúra és sport fejlesztésének erősítése egy olyan, hatalomtól és politikától független kitüntető cím adományozásával, amelynek megkérdőjelezhetetlen értéke van a közvélemény szemében. Az OTP Bank immár tizenegy éve tartja fenn a díjat, amelyet egyedülálló társadalmi elfogadottság, figyelem és elismerés övez.

A Prima Primissima Díj olyan megbecsültségnek örvend, olyan értéket képvisel, amely miatt már a jelöltté válás is nagy elismerést jelent. Az értékes életművek elismerése mellett az ifjú tehetségek felkutatása és bemutatása is fontos küldetés.

Kategóriánként megválasztott három-három Prima, azaz összesen harminc jelölt közül végül titkos szavazással kerül ki minden kategória Primissima-díjasa, valamint a publikum által odaítélt Prima Primissima Közönségdíj nyertese.

Büszkeséggel tölt el minket és szívet melengető számunkra, hogy Halhatatlan Tagunk, dr. Faragó Tamás, az olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, mesteredző, idén a Prima Primissima díj díjazottja lett!

    

Fotó 1: A 3 jelölt, fotó 2: a nyertes

Faragó Tamás olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, mesteredző a BVSC színeiben kezdett vízilabdázni, ezt követően 15 éven keresztül a Vasas, majd a Düsseldorf és az Arenzano csapatát erősítette. 1970 és 1985 között 258 alkalommal mutatkozott be a nemzeti együttesben. 1976-os olimpiai bajnoki címe mellett egyszeres olimpiai ezüst- és bronzérmes, egyszeres világbajnok, kétszeres Európa-bajnok és kilencszeres magyar bajnok. Edzőként is számos sikert ért el, az Arenzano csapatával játékosedzőként KEK-győztes, a Vasassal kétszeres Magyar Kupa-győztes, a felnőtt női válogatottal világbajnok, Világkupa-győztes és Európa-bajnok. 2000-ben beválasztották az évszázad vízilabda-válogatottjába, 2020-ban a nemzet sportolója lett és korábbi állami kitüntetései után 2023-ban megkapta a Magyar Érdemrend középkeresztje a csillaggal elismerést.

Ezúton szeretnénk gratulálni Faragó Tamásnak és minden díjazottnak!

Forrás: index.hu 📸 Róth Tamás / HMSE

Médiamegjelenés:

https://index.hu/kultur/2023/12/02/prima-primissima-dijak-atadas-mupa-tiz-kategoria/

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20231201/atadtak-az-idei-prima-primissima-dijakat-ime-a-dijazottak-655323