Utánpótlás sportolói bázis épült a veszprémi tornászok számára – Halhatatlan Tagunk, Dr. Magyar Zoltán is ott volt a hivatalos átadón!
A Modern Városok Program finanszírozásából a Városi Stadion komplex megújításának első elemeként új tornászgyakorlóval gazdagodott Veszprém. Az ünnepélyes átadóra szerda délelőtt került sor, melyen eseményen részt vett:
📌Dr. MAGYAR ZOLTÁN a Magyar Torna Szövetség elnöke, Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének Tagja (HMSE)
📌Berki Krisztián olimpiai bajnok, 3x-os világbajnok, 6x-os Európa-bajnok tornász a Magyar Torna Szövetségtől
📌Dr. Botos Gyöngyvér helyettes államtitkár
📌Ovádi Péter országgyűlési képviselő és
📌Porga Gyula Veszprém polgármestere
A tornacsarnok – amely versenysportnak, az utánpótlás-nevelésnek, az iskolai sportnak és a helyi szabadidősportnak is helyet biztosít – 230 tornász és gumiasztalos diák számára nyújt minőségi edzési lehetőséget. Az új sportcsarnok 40×30 méter alapterületű, 11 méter magas, nettó alapterülete pedig 1500 négyzetméter.
Az átadón Dr. Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség – Hungarian Gymnastics Federation elnöke, HMSE Tagunk beszédében hangsúlyozta, a torna nagyon fontos sportág, hiszen olyan mozgáskészséget, bátorságot, mozgáskultúrát ad, ami nagyon sokat jelenthet egy fejlődő gyermek életében. A most átadott új terem alkalmas az élsportra is, tehát minden lehetőség adott arra, hogy aki bajnok akar lenni, az kibontakozhasson itt.
Berki Krisztián (torna) olimpiai bajnok elmondta, hogy a gyermekek sport iránti szeretetét a szülői útmutatás mellett a sportlétesítmény felszereltsége is befolyásolja, ezért fontos az optimális körülmények megteremtése.
Forrás: magyarepitok.hu
📷 forrás: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu