Ezúton szeretnénk felköszönteni és nagyon boldog születésnapot kívánni DR. MAGYAR ZOLTÁNNAK, a Nemzet Sportolója címmel kitüntetett, Magyar Örökség díjas, Prima Primissima díjas, 2x-es olimpiai bajnok (lólengés: 1976, 1980), olimpiai bronzérmes (1980, csapat), 3x-os világbajnok, 3x-os Európa-bajnok, Világkupa-győztes, Universiade győztes, 20x-os mesterfokú bajnok, 35x-ös magyar bajnok tornásznak, sportvezetőnek, állatorvosnak, a Fradi örökös bajnokának, Halhatatlan Tagunknak, akit 8-szor választották „Az év magyar tornászává” és 3-szor „Az év magyar sportolójává”.

Magyar Zoltán a hetvenes évek leghíresebb, egyben legnépszerűbb magyar sportolója, a lólengés újító világklasszisa. Edzőjével, Vígh Lászlóval számos új technikai elemet dolgozott ki, így Magyar örökre beírta nevét a nemzetközi tornasportba, hiszen rendkívüli teljesítményei közül a róla elnevezett Magyar-vándort, a szökkenő-vándort és az orsó figurákat is Ő mutatta be elsőként a világon. E technikai elemek nélkül ma már elképzelhetetlen lenne a sportág olimpiai döntője.

Magyar Zoltán jó versenyző típus volt, mindig tuningolta magát a versenyek előtt, végül úgy ment oda a lóhoz, hogy „letépi róla a bőrt vagy a kápát”. Ezzel a végtelen küzdeni akarással és a kiváló fizikai kondíciójával tudott győzni úgy, hogy hivatalos világversenyen (EB-n, VB-n és olimpián) 8 évig nem talált legyőzőre, sikeres pályafutása alatt mindvégig veretlen maradt. Magyar Zoli olyanra volt képes, amit utána sokáig senki más nem volt képes a világon: a Magyar-vándort kétszer meg tudta oda-vissza csinálni.

December 13-án ünnepeljük Magyar Zoltánt, a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének Tagját, Isten éltesse sokáig!  Kívánunk Neki sok egészséget és nagyon boldog 70. születésnapot!

📷 Fotó, borítókép forrás: olimpia.hu

Média megjelenés:

További médiamegjelenések:

https://matsz.hu/matsz/hirek/3294/dr__magyar_zoltan_70_eves_lett_

https://hirado.hu/belfold/cikk/2023/12/13/hiaba-lestek-a-magyar-vandort-nem-tudtak-utanozni-a-technikajat-70-eves-magyar-zoltan