Aki Legyőzte az időt – Keleti Ágnes

Befejezéséhez közeledik KELETI ÁGNESRŐL, Halhatatlan Tagunkról szóló életrajzi dokumentumfilm (Oláh Kata és Csukás Sándor filmje) forgatása, amely bemutatja Keleti Ági néni, a Nemzet Sportolója címmel kitüntetett, 5x-ös olimpiai bajnok (1952, 1956), világbajnok tornász, a magyar tornasport legeredményesebb versenyzője, 46x-os magyar bajnok és 7x-es csapatbajnok viszontagságokkal teli életét, karrierjét és inspiráló személyiségét.

Keleti Ági néni a Prima Primissima díjas, Fair Play Életműdíjas, Újpest díszpolgára idén volt 100 éves, ezzel Ő a LEGIDŐSEBB élő olimpiai bajnok nem csak Magyarországon, de az egész világon!

Mindig derűs, jó kedélyű, ÉLETIGENLŐ személyiség, akinek a saját bevallása szerint a hosszú élet titka: a sport, a mozgás, az utazás, a zene és az élet szeretete, valamint a finom ételek! Na és persze, ha azt csinálhatod, amit igazán szeretsz! (Ő már csak tudja!)

“A készülő dokumentumfilmből az egész világ megismerheti ezt az erős, harcos, céltudatos női élettörténetet, amelyet a 20. század történelme sem tudott megtörni. Ágnes átélte a holokausztot, az 56-os forradalmat, megtapasztalta mi a hontalanság, milyen az újrakezdés. Életerejéből, kitartásából, szerénységéből mindannyian csak tanulhatunk. A tornasport iránti múlhatatlan szeretete, a benne élő pedagógus nyilvánult meg a legutóbbi forgatáson is, amikor a Postás Egyesület serdülő válogatottjának két kiemelkedő tehetségű tornásza tartott számára privát bemutatót. Ágnes korát meghazudtolva adott tanácsokat, dicsérte az ügyes gyakorlatokat, értékelte a harmonikus mozgást és látta el a lányokat jó tanácsaival” – írják a film alkotói.

A film előreláthatólag 2022 tavaszán kerül bemutatásra. Mi már nagyon várjuk!

Forrás: magyar.film.hu Filmhu – a magyar moziportál
📷 Fotó: Makabor Stúdió Makabor Studio