A városligeti Magyar Zene Házában tartotta éves közgyűlését május utolsó napján a Magyar Olimpiai Bajnokok Klubja. A résztvevők a fórum előtt vezetett „túrán” vehettek részt a városligeti intézményben, ahol így a sport a zenei kultúrával találkozhatott.

A jelenlévők az esemény elején videóval emlékeztek meg az elmúlt egy esztendőben elhunyt bajnokokról és szintén videóval ünnepelték a tokiói olimpián aranyérmet nyerő új bajnokokat. Zenés, képes összeállítás köszöntötte a kerek születésnapjukat ünneplőket is: köztük Halhatatlan Tagjainkat, Rejtő Ildikót és Schmitt Pált.

A közgyűlés elfogadta a klub egyszerűsített beszámolójának mérlegét és eredménylevezetését, a 2021-es pénzügyi beszámolót és a 2022-es költségvetést. Schmitt Pál, a MOB tiszteletbeli elnöke, korábbi köztáMOB, rsasági elnök a szervezet anyagi támogatásáról biztosította a bajnokokat, akiket arra ösztönöz, hogy kapacsolatrendszerükön keresztül újabb támogatókat keressenek a klub további működésének nagyobb mértékű támogatására.

A Magyar Olimpiai Bajnokok Klubjába 1993-ban Schmitt Pált (Halhatatlan Tagunk) és Kárpáti Rudolfot (Halhatatlan Legendánk) tiszteletbeli elnöknek választották.

Forrás: http://olimpia.hu, MOB/VF; fotó: MOB/Szalmás Péter

A teljes cikket itt tudod elolvasni:

http://olimpia.hu/kulturak-talalkozasa-a-bajnokok-kozgyulesen