Elkészült a várva várt “A Nemzet Aranyai” c. mozifilm előzetese. Bajnokok a mozivásznon – egy biztos, szem nem marad szárazon!

A Szabadság szerelem, a BÚÉK és Az unoka producerének új filmje, a háromszoros olimpiai bajnok vízilabda legendák igaz története, április 20-tól már a mozikban látható, benne Kásás Tamás, Halhatatlan Tagunk, büszkeségünk.

A film rendezője: Zákonyi S. Tamás, a film hősei pedig azok a vízilabdázó legendák, akik 1997-től 2008-ig végig verték a világot. Ebben a 12 évben a “Benedek, Kásás, Kis, Szécsi, Biros, Molnár” (a csapatból hatan 3-szoros olimpiai bajnokok) nevével fémjelzett magyar csapat 3 olimpiai aranyat, 2 Európa-bajnoki és egy világbajnoki címet nyertek meg, valamit 2 világliga és egy világkupa győzelmet tudhat a magáénak.

A film mozgatórugója az “egység”, a csapat kohézió, azaz a bajnokok és edzőjük gondolatai, élményei, tapasztalatai, motiváló mondatai, melyek archív képekkel, videókkal van fűszerezve a magyar, az európai és a világ szövetségek, valamit a nemzetközi olimpiai bizottság anyagainak közreműködésével. Legfontosabb helyszínt a Hajós Alfréd uszoda adja, ahol a “Kemény Legények” fél élete zajlott, ahol oly sok órát edzet, küzdött végig a csapat ebben “aranykorszaknak” is nevezett 12 évben.

A film fő célja a példakép állítás, sport és emberi emlékek felidézése valamint motiváció a fiatalok és az utánpótlás generáció számára. Ezen felül a forgatást megelőző nem várt, szomorú esemény, Benedek Tibor távozása az élők sorából (2020. június 18.) is nagyban befolyásolta a film végkimenetelét, ahol ezáltal szerepet kapott a búcsú, a megemlékezés és Tibor előtti tisztelgés is világ szinten. A film drámai, ugyan akkor szellemes hangvételű is egyben, ami minden korosztály, sportoló vagy csak sport szerető számára szórakoztató lesz, teletűzdelve fontos és motiváló üzenetekkel, gondolatokkal. A film nézői újra tanúi lehetnek, hogy a vízilabda legendák hogyan mérték össze erejüket a világ legjobbjaival 1997-2008. között. Azt is megtudhatják, hogy milyen egy igazi csapatszellem, valamint milyen kihívások vannak az érmek mögött.

“A sikereket fantasztikus megélni, de nincs siker kudarc nélkül…. a rossz dolgokat is át/meg kell élni, hogy valaki valóban értékelni tudja a sikert. “

– Székely Bulcsú.

Kedvenc mottónk a film előzetesből: “Van hátra 7 perc vagy 4 év!” – Kemény Dénes. Ennek fényében indultak neki a “Kemény Legények” Sydney-ben, az utolsó negyednek, melyből győztesként kerültek ki.

Nézd meg te is az előzetest!

https://www.facebook.com/Anemzetaranyai/videos/623775449594635

Forrás: A Nemzet Aranyai – mozifilm, hír tv – radar c. műsora

/6 éven aluliak számára nem ajánlott./