Február hónap a HMSE életében nagyon fontos dátum, komoly mérföldkő, hiszen a „Minden Idők Legjobb Magyar Sportolói” közössége 1991 februárjában indult útjára, 32 évvel ezelőtt a Magyar Sportújságírók Szövetsége által (az „Év Sportolója” szavazás logikájára), hogy a világraszóló sikereket elért magyar sportolóknak újra nagy elismerést, boldogságot szerezzen. A “Halhatatlanok” közé, a „bűvös elitbe” csak 21-en kerülhetnek.

A Halhatatlan Sportolók Klubjának 1991-es megalakulásakor kezdetben összesen 228 dicső magyar sportoló neve került egy „hét pecsétes titkos” listára, melyből honfitársaink szavazással dönthettek legjobbjainkról, arról a magyar élsportolói elitről, ahová csak 21 Halhatatlan kerülhetett be. Idővel maguk az élő Tagok, az élő sokszoros magyar olimpiai bajnokok, világbajnokok, sportkiválóságok, a Nemzet Sportolói, túlzás nélkül „sportcsodák”, titkos szavazással választják meg az új Halhatatlan Tagokat.

A HMSE Elnökei (egykori és jelenlegi):
Gyarmati Dezső, dr. Hegedűs Csaba, dr. Kárpáti György (2011-2020), illetve jelenleg az egyesület 2020 júliusában megválasztott elnöke Nagy Tímea (2020 -), kétszeres olimpiai bajnok vívó.

A 32 éve megalakult egyesület a Tagok segítségével komoly célkitűzéssel végzi “feladatát”, amiben hatalmas szerepet kap a példamutatás a fiatal sportolóknak, a motiváció, hogy érdemes sportolni és küzdeni nap mint nap, törekedni a tökéletesre és sosem szabad feladni. Továbbá a fiatalok buzdítása a sport értékeire, tiszteletére, alázatára és az olimpiai eszmére.

 

Az egyesület küldetése, feladata, célkitűzése

A Halhatatlanok egy rendkívüli közösség, egy különleges sportkiválóságokat, olimpikonokat magába foglaló klub, non profit szervezet, akik amellett, hogy maradandó sporteredményeket, hírnevet szereztek Magyarországnak, önállóak, aktívak, motiválnak és mesélnek… mellyel a céljuk:

✔️ Népszerűsíteni a magyar sportot
✔️ Példaképet állítani és példát mutatni a fiatal sportolóknak
✔️ Motivációt és célt adni, hogy érdemes sportolni és küzdeni nap mint nap, törekedni a tökéletesre és sosem szabad feladni
✔️ Buzdítani a fiatalokat a sport értékeire, tiszteletére, alázatára
✔️ Megmutatni a sport szeretetét a felnövekvő generációnak és azt, hogy ha valamit el akarunk érni az életben, ahhoz cél kell, célkitűzés, a cél eléréséhez pedig tenni kell és hinni abban, hogy a kitartás és a küzdeni akarás mindig meghozza eredményét
✔️ Megmutatni, hogy a célhoz vezető út, ami igazi boldogságot ad
✔️ Elmesélni mi minden jót és fantasztikus élményt adhat a sport
✔️ Biztatni a mai fiatalokat, hogy merjenek nagyot álmodni
✔️ Emlékeztetni arra az egész magyar nemzetet, hogy ez a kis ország milyen sok és dicső sportolót, olimpikont „nevelt” ki az évek során, akikre örökké büszkék lehetünk!

 

A Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének hitvallása, tevékenysége, motivációs előadásai

 

A Halhatatlanok, a magyar sport kiemelkedő alakjainak jelentős feladata, hitvallása, hogy járják az országot, illetve a határon túli településeket, gyakran ellátogatnak közösségekbe, szervezetekbe, iskolákba, művelődési házakba vagy nyugdíjas otthonokba (covid járvány időszakában a digitális oktatás révén online előadásokat is tartva általános és középiskoláknak), és terjesztik, hirdetik a sport értékeit, továbbá az olimpiai eszmét.

Az előadások alkalmával beszélgetnek sportpályafutásukról, rendkívüli élményeikről, sport történeteikről, az olimpiai bajnoki cím megszerzéséről, az oda vezető útról, sikerekről, kudarcokról, munkával teli, mégis a sport karrierjük boldog, dicső pillanatairól, akaraterőről, célokról, kitartásról, amivel biztatják, motiválják a fiatal generációt a sport szeretetére, rendre és rendszerre nevelésére, tiszteletére és az elköteleződésre. Mottónk: „Mindig legyen célod! Sportolni jó, sportolj rendszeresen!”

A HMSE aktuális „motivációs” előadásainak részletit, képeit mindig megtekintheted a Facebook, az Instagram közösségi oldalainkon, illetve weboldalunkon a hírek között.

 

Halhatatlan Tagjaink
Darnyi Tamás, Dunai Antal, Egerszegi Krisztina, Fa Nándor, Dr. Faragó Tamás, Gyulay Zsolt, Dr. Hegedűs Csaba, Jónyer István, Dr. Kamuti Jenő, Kásás Tamás, Keleti Ágnes, Kovács Katalin, Kőbán Rita, Dr. Magyar Zoltán, Nagy Tímea, Polgár Judit, Rejtő Ildikó, Schmitt Pál, Dr. Török Ferenc, Vaskuti István, Balczó András

Tagjaink közül immáron 9 Tag büszkélkedhet a Nemzet Sportoló címmel, kitüntetéssel is: Dr. Faragó Tamás, Jónyer István, Dr. Kamuti Jenő, Keleti Ágnes, Rejtő Ildikó, Schmitt Pál, Vaskuti István, Balczó András

Halhatatlan Legendáink
Albert Flórián, Bozsik József, Csák Ibolya, Elek Ilona, Gerevich Aladár, Gyarmati Dezső, Dr. Hajós Alfréd, Hidegkuti Nándor, Dr. Kárpáti Rudolf, Kovács Pál, Kozma István, Papp László, Polyák Imre, Puskás Ferenc, Sidó Ferenc, Zsivótzky Gyula, Grosics Gyula, Sándor Károly, Buzánszky Jenő, Dr. Fenyvesi Csaba, Földi Imre, Kulcsár Győző, Wichmann Tamás, Székely Éva, Dr. Kárpáti György