Harminc éves lett a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesülete

Kedves Sportbarátunk!

Üdvözlünk megújult honlapunkon!

Nem titkolva, sok izgalommal és szeretettel álltunk neki annak a HMSE weboldal megújulási programnak 2021 elején, melynek első eredményeit már itt láthatjátok.

Egy igazi csapatmunka, melynek során a „kistestvérek”, a HMSE Facebook és Instagram is megszületett.

Ezek népszerűségének növekedése csak azt bizonyítja, hogy nagyjaink követése állandó érdeklődésre tart számot a sportbarátok körében, és ennek érdekében mindent elkövetünk, hogy mindig naprakész hírekkel, információkkal várjunk Benneteket a világhálón.

De röviden térjünk ki erre a kerek számra.

A harmincadik évforduló egy lehetőség, s egyben nemzeti kötelezettség is arra, hogy tisztelettel őrizve, ápolva a Halhatatlan Nemzeti Sportolók Egyesületének hagyatékát, alapítóink küldetésének újabb lendületet adjunk a honlapon is.

Célunk, hogy elvigyük e gondolatot, a határon innen és túl, minden magyar sportbarát, valamint a magyar sportot szerető, Egyesületünk iránt érdeklődő otthonába, hogy megismerjék vagy felelevenítsék Halhatatlanjaink pályafutásának meghatározó pillanatait.

És most jöjjön egy kis „történelmi csemege” a megújult honlap beköszöntőjében, melyben szeretnénk megismertetni egy-két gondolat erejéig, hogy honnan is származnak a Halhatatlanok.

Ehhez az Ókor történelméhez kell visszanyúlni.

Képzeletbeli utazásunk földrajzi megállója pedig nem más, mint az Óperzsa Birodalom. Történelmi hírnökünk Hérodotosz, ógörög történetíró, aki írásaiban emlékezik meg a Halhatatlanokról.

Kik voltak ők?

Az óperzsa uralkodó testőrsége és a hadsereg elit alakulata, amely a mítosz szerint létszámában mindig tízezer főt számlált. Ebből az is következett, hogy ha valamelyik harcos ütközetben elesett, elhunyt, vagy bármilyen más okból harcképtelenné vált, az egységet az előírt létszámra feltöltötték.

Tízezren voltak-e?

Teljes bizonyossággal nem tudjuk.

Ami még lényeges a történet szempontjából, hogy a „híradások” szerint, Őket nem kizárólag a fegyverforgatásban bizonyított teljesítményük, képességeik alapján választották: szerepet játszó tényező legalább annyira származásuk is volt…

Halhatatlanjaink – a hadszíntértől, természet- s társadalomtudományon, a művészeten, a közéleten át egészen a sportteljesítmények világáig – egytől egyig más utat jártak be: ők nemzetünk, s világunk történelmében mindannyian tehetségük, eredményeikkel, művészi (alkotói) kivételességükkel, kiugró szakmai felkészültségükkel, hazaszeretetükkel és példaértékű emberi minőségükkel írták be a nevüket. Így emlékezetüket halandók számtalan generációja évszázadok óta oltalmazza.

Nemzetünk sportjának kiválóságai sem képeznek kivételt ebben.

A csemege mellett egy meglepetést is tartogatunk a 2021-es esztendőre, melyet akár mérföldkőnek is nevezhetünk a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének történetében.

Az Egyesület támogatói segítségével egy egyedülálló virtuális múzeum fejlesztésébe kezdtünk, ahol Halhatatlan Sportolóinknak fogunk emléket állítani, és ahova időkorlátok nélkül, a nap 24 órájában beléphetünk, hogy találkozhassunk velük…

Köszönjük, hogy velünk tartotok a HMSE megújult honlapján, és figyelemmel kísértek a Facebook és Instagram oldalainkon is.

Sportbaráti üdvözlettel,

Nagy Tímea

HMSE elnöke

Budapest, 2021. év

Aktuális híreink

Emlékezünk: ma lenne 82 éves Kozma István

EMLÉKEZÜNK 🖤 EGYKORI HALHATATLAN TAGUNKRA, HALHATATLAN LEGENDÁNKRA! „Két vállra fektetett a halál. Nekünk most még maradni kell, most helyetted is győzni kell tudni, ha győzzük ” - Latinovits Zoltán, Kozma [...]

Emlékezünk: ma lenne 93 éves Sándor Károly

EMLÉKEZÜNK 🖤 EGYKORI HALHATATLAN TAGUNKRA, HALHATATLAN LEGENDÁNKRA! „Karcsi, te tényleg egy lábbal is gyors vagy?” – Dalnoki Jenő FTC Ma lenne 93 éves SÁNDOR KÁROLY, becenevén: Csikar (Szeged, 1928. november [...]

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Szívesen tájékoztatnánk a legfrissebb híreinkről és eseményeinkről

Támogatóink